65 Institut za razvoj obrazovanja - Pomoć u potrazi za stipendijom
 

Pomoć u potrazi za stipendijom

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) raspolaže brojnim resursima i uslugama koje mogu pomoći u potrazi za stipendijom ili u potrazi za drugim oblicima financijske pomoći za studij u Hrvatskoj i inozemstvu. U procesu informiranja i savjetovanja IRO također upućuje i na nadležne institucije u području visokog obrazovanja koje dodjeljuju stipendije hrvatskim građanima.

Resursi

Glavni resursi koji mogu pomoći u pronalaženju stipendija i financijske pomoći za visoko obrazovanje uključuju: 

 • Portal www.stipendije.info: prvi hrvatski internetski portal posvećen stipendijama koje su dostupne hrvatskim građanima za studij u Hrvatskoj i u inozemstvu. Portal je najbolje mjesto za početak u potrazi za stipendijom.
 • Internetska stranica www.iro.hr - rubrika Informiranje i savjetovanje za visoko obrazovanje: sadrži niz korisnih linkova vezanih uz financijsku pomoć za studiranje u Hrvatskoj, Europi i SAD-u.
 • Priručnik "Pravo na obrazovanje: Visoko obrazovanje u Hrvatskoj i Europi": besplatan elektronski priručnik koji sadrži pregled institucija u Hrvatskoj koje se bave visokim obrazovanjem u Hrvatskoj i drugim zemljama Europe te internetske resurse koji pružaju relevantne informacije o visokom obrazovanju u Hrvatskoj i Europi. Uz pojedine institucije navedeno je dodjeljuju li stipendije ili neke druge oblike financijske pomoći.
 • Knjižnica s učionicom: knjižnica IRO-a sadrži brojne direktorije, priručnike, kataloge i multimedijalne materijale vezane uz pronalaženje financijske pomoći i stipendija za visoko obrazovanje u Hrvatskoj i inozemstvu koje korisnici mogu posuđivati ili pregledavati u IRO-u.

Usluge

Usluge koje IRO nudi za pomoć u pronalaženju financijske pomoći za visoko obrazovanje uključuje: 

 • Individualno i grupno savjetovanje: obrazovna savjetnica u IRO-u dostupna je za pojedinačno savjetovanje o mogućnostima stipendiranja za visoko obrazovanje u Hrvatskoj, Europi i SAD-u preko telefona, e-mailom i osobno (tijekom uredovnog vremena). Za termine sljedećih sesija grupnog savjetovanja, provjerite rubriku Individualno i grupno savjetovanje.
 • Tečaj "Kako uspješno napisati akademsku i poslovnu prijavu": tečaj vas uči kako se najuspješnije predstaviti akademskoj zajednici kroz kvalitetno ispunjavanje aplikacija za studije, pisanja pisama preporuka, motivacijskog pisma i eseja. Na tečaju se dobije uvid i u poslovnu korespondenciju, te kako se u pozitivnom svjetlu predstaviti poslodavcu kroz vještine intervjua, pisanja CV-a i naslovnog pisma. Za termine sljedećih tečajeva, provjerite rubriku Pripremni tečajevi.

Događanja

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) organizira događanja vezana uz pronalaženje stipendija i financijske pomoći za visoko obrazovanje koja uključuju:

 • Sajam stipendija i prateće obrazovne ponude: Sajam je događaj koji jednom godišnje organizira IRO, a na kojem posjetitelji mogu na jednom mjestu saznati sve o stipendijama i o mogućnostima visokog obrazovanja u Hrvatskoj i inozemstvu.
 • Prezentacije o stipendijama za studij u Hrvatskoj i inozemstvu: IRO jednom godišnje održava prezentacije na fakultetima u hrvatskim sveučilišnim gradovima (Dubrovnik, Osijek, Rijeka, Split, Zadar, Zagreb) te sudjeluje na raznim događanjima širom Hrvatske.
  Za termine sljedećih prezentacija, provjerite rubriku Info-servis".
 • Obrazovna događanja: IRO redovito organizira ili sudjeluje na raznim obrazovnim događanjima poput otvorenih dana, sajmova, seminara, itd. Za termine sljedećih prezentacija, provjerite rubriku "Info-servis".

Za sva pitanja vezana uz potragu za stipendijom, slobodno se obratite na e-mail adresu iro@iro.hr ili nazovete broj telefona 01/4817-195.

Ispis   Pošalji link

Priprema i polaganje TOEFL i GMAT testa
Strateski plan 2013-2015