64 Institut za razvoj obrazovanja - Sajam stipendija i visokog obrazovanja
 

Sajam stipendija i visokog obrazovanja

O Sajmu

Sajam stipendija i visokog obrazovanja je jedinstven i nezaobilazan događaj od nacionalnog značaja na kojemu se devetu godinu za redom predstavljaju stipendije, studijski programi i šira obrazovna ponuda dostupna hrvatskim građanima za visoko obrazovanje u Hrvatskoj i inozemstvu.

Sajam ima poseban značaj za razvoj visokog obrazovanja u Hrvatskoj jer stipendije i drugi oblici financijske potpore mogu pridonijeti proširivanju sudjelovanja u visokom obrazovanja za ranjive društvene skupine, povećati međunarodnu mobilnost hrvatske akademske zajednice te poticati izvrsnost studenata.

Glavni cilj Sajma je predstaviti dostupne programe financijske potpore i stipendija za hrvatske studente za studij u Hrvatskoj i inozemstvu. Kako bismo posjetiteljima Sajma omogućili da saznaju sve informacije potrebne za uspješnu prijavu na programe stipendiranja, novost ovogodišnjeg Sajma bit će predstavljanje niza studijskih i obrazovnih programa te usluga koje mogu dodatno osnažiti profil kandidata i kvalitetu njihove prijave.

Na Sajmu tradicionalno izlažu institucije koje nude stipendije i razne oblike financijske potpore za studij u Hrvatskoj i inozemstvu, a ove godine će na njemu sudjelovati i institucije koje će predstaviti svoje studijske i obrazovne programe, usluge prijevoda prijavne dokumentacije, tečajeve stranih jezika te institucije koje u svojoj ponudi imaju obrazovne programe i usluge. Na ovaj način, Sajam postaje mjesto na kojemu posjetitelji mogu pronaći sve informacije i usluge ključne za uspješnu prijavu na obrazovne programe u Hrvatskoj i inozemstvu.

Svoje programe stipendiranja i prateću obrazovnu ponudu predstavit će hrvatska i inozemna visoka učilišta, državne institucije, veleposlanstva i strani kulturni centri, tvrtke, zaklade i neprofitne organizacije.

Sajam je namijenjen svim zainteresiranima za stipendije i druge oblike financijske potpore, a posebno srednjoškolcima koji se pripremaju za studij, studentima svih razina studija te mladim profesionalcima zainteresiranim za ostvarivanje obrazovnih ciljeva u Hrvatskoj i inozemstvu. 

Detaljnije informacije o Sajmu potražite na službenim internetskim stranicama - www.stipendije.info/hr/sajam

 

Ispis   Pošalji link

Priprema i polaganje TOEFL i GMAT testa
Strateski plan 2013-2015