93 Institut za razvoj obrazovanja - Doprinos jačanju suradnje hrvatskih i američkih visokih učilišta
 

Doprinos jačanju suradnje hrvatskih i američkih visokih učilišta

Zagreb, 08.05.2017.

Institut za razvoj obrazovanja doprinosi ispunjavanju ciljeva nacionalne strategije vezanih za internacionalizaciju visokog obrazovanja

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) u partnerstvu s Veleposlanstvom SAD-a u Hrvatskoj, Ministarstvom znanosti i obrazovanja (MZO) te Agencijom za mobilnost i programe EU (AMPEU) organizira seminar stručnog usavršavanja putem kojeg će se zaposlenici hrvatskih visokih učilišta osposobiti za pokretanje učinkovitih partnerstva s američkim visokim učilištima. Putem tih partnerstva hrvatska visoka učilišta moći će pokretati zajedničke studijske i druge programe s američkim visokim učilištima te međusobno razmjenjivati studente, nastavnike i nenastavno osoblje. Time se otvara mogućnost znatnijeg unapređivanja kvalitete rada hrvatskih visokih učilišta i podizanja njihove kompetitivnosti u međunarodnom prostoru visokog obrazovanja.

Spomenuti seminar se održava 10. svibnja 2017. u MZO-u na kojem kao predavači sudjeluju istaknuti američki i hrvatski stručnjaci. Svi predstavnici hrvatskih visokih učilišta i ostalih institucija koji se bave razvojem visokog obrazovanja mogu sudjelovati na seminaru uz prethodnu predbilježbu putem internetske stranice IRO-a www.iro.hr na kojem je dostupan program i duge informacije o seminaru. 

Više informacija u priopćenju.

Facebook događaj: bit.ly/2pTnX1u

Ispis

Priprema i polaganje TOEFL i GMAT testa
Strateski plan 2013-2015