Besplatno obrazovno savjetovanje

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) nudi usluge stručnog obrazovnog savjetovanja o studijskim mogućnostima u inozemstvu.

Tim obrazovnih savjetnica IRO-a na raspolaganju je zainteresiranim korisnicima za upite o visokoobrazovnim sustavima u Europi i SAD-u, o upisnom procesu, dostupnim studijskim programima te financijskoj potpori za sve razine studija. Posjetite nas u uredovno vrijeme u prostorijama IRO-a, nazovite telefonom ili pošaljite upit e-mailom (iro@iro.hr).

Grupno savjetovanje o studijskim mogućnostima u inozemstvu

Grupna savjetovanja su predavanja o sustavima visokog obrazovanja u inozemstvu, procesu prijave na dostupne studijske programe, standardiziranim ispitima te financijskoj potpori za sve razine studija. Grupno savjetovanje se preporuča kao prvi korak svim zainteresiranima za upis na visoka učilišta u inozemstvu.

Savjetovanje je namijenjeno srednjoškolcima i ostalima zainteresiranima za upis na preddiplomske studije u inozemstvu, studentima zainteresiranima za prebacivanje sa hrvatskih na inozemna visoka učilišta, zatim studentima završnih godina preddiplomskog i/ili diplomskog studija zainteresiranima za nastavak studija, kao i onima koje zanimaju programi akademske razmjene.

Grupna savjetovanja se održavaju u IRO-u, utorkom ili četvrtkom od 18 do 19h, a datumi održavanja se određuju prema broju zainteresiranih. Grupna savjetovanja su besplatna, no predbilježbe su obavezne. Predbilježiti se možete telefonski u uredovno vrijeme IRO-a ili e-mailom (iro@iro.hr).

Savjetovanje putem Facebooka

IRO održava i Facebook savjetovanja na svojim stranicama Tražim stipendiju, Želim studirati u inozemstvu te EducationUSA.Croatia, gdje se redovito se objavljuju obavijesti, savjeti i video sadržaji vezani uz studiranje u inozemstvu. Korisnici na tim stranicama mogu postavljati pitanja obrazovnim savjetnicima i studentima koji imaju iskustvo studiranja u inozemstvu.