Otvorene prijave za pune stipendije na Central European University u Beču

Otvorene prijave za pune stipendije na Central European University u Beču

Institut za razvoj obrazovanja, ovlašteni predstavnik Central European University-a (CEU) za Hrvatsku, objavljuje natječaj za upis i stipendije na CEU-u za akademsku godinu 2019./20.

CEU je sveučilište za diplomsko (Master) i poslijediplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih znanosti te zaštite okoliša i matematike koje se nalazi u Beču i Budimpešti. CEU izvodi 49 međunarodno priznatih studijskih programa na engleskom jeziku te omogućuje financijsku potporu za studij većini upisanih studenata. Nova generacija studenata pohađat će CEU studijske programe u Beču u Austriji, uz mogućnost kratkoročnog studijskog boravka na kampusu u Budimpešti u Mađarskoj.

Na CEU studira više od 1400 studenata iz preko 118 zemalja svijeta, što studijsko iskustvo čini izrazito međunarodnim.  CEU svake godine dodjeljuje stipendije svojim studentima u ukupnoj vrijednosti od 13 milijuna eura, uz dodatnih 9 milijuna eura potpore u svrhu usavršavanja i istraživanja. Dodatan iznos osiguran je za novu generaciju studenata koji će nastaviti svoje za programe diplomskog i poslijediplomskog studija u Beču. Pune stipendije pokrivaju troškove programa, smještaja, zdravstvenog osiguranja te osiguravaju mjesečni džeparac za preostale životne troškove. Tijekom studija studenti se mogu prijaviti za dodatnu potporu u svrhu usavršavanja, putovanja ili istraživanja.

Prema Quacquarelli Symonds (QS) rang listi CEU se nalazi se na među 100 najboljih sveučilišta u svijetu. Stariji diplomanti CEU sveučilišta danas obnašaju dužnosti na visokim pozicijama u institucijama Europske unije, ministarstvima vanjskih poslova, Svjetskoj banci, Ujedinjenim narodima te Organizaciji za europsku sigurnost i suradnju.

Natječaj je objavljen na internetskom portalu www.stipendije.infoa prijave na natječaj za kandidate iz Hrvatske moguće su putem sljedeće poveznice:

Glavni rok za prijavu za akademsku godinu 2019./2020. je 31. siječnja 2019. godine.

Dodatne upite o CEU možete uputiti na kontakt ovlaštenog predstavnika CEU za Hrvatsku:

Institut za razvoj obrazovanja
Trg Nikole Zrinskog 9, 10000 Zagreb
T: 01/4817-195
E: mbalen@iro.hr
W: www.iro.hr