#SaveTheDate: Društvenim inovacijama do boljeg obrazovanja

#SaveTheDate: Društvenim inovacijama do boljeg obrazovanja

Pozivamo vas na sudjelovanje na webinaru pod nazivom „Društvenim inovacijama do boljeg obrazovanja“ koji će se održati 6. lipnja 2019. od 17:00 do 18:00 sati. Sudjelovanje je besplatno te otvoreno za sve zainteresirane.


Registrirati se možete ovdje. Pristup webinaru možete ostvariti preko poveznice.


Što su društvene inovacije, koje su njihove glavne karakteristike? Kako razviti ideju kao društvenu inovaciju na razini lokalne zajednice, odakle krenuti? Koje su društvene inovacije obilježile Hrvatsku i Europsku uniju u proteklom desetljeću? Što su društvene inovacije u obrazovanju i u čemu se ogledaju njihove pozitivne posljedice? Navedena su pitanja samo neka od onih na koja ćemo pokušati odgovoriti na webinaru pod nazivom „Društvenim inovacijama do boljeg obrazovanja“.
Webinar je nastao u sklopu EU projekta EDUpolicy LAB i sa svrhom upoznavanja ciljane skupine i javnosti s konceptom i metodologijom osmišljavanja društvenih inovacija. Organizacija webinara sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda.

Sudionici webinara bit će:

Ivana Nikolić Popović, Hrvatski klaster konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija

Ivana Nikolić Popović rođena je u Zagrebu. Pohađala i diplomirala na Tekstilno tehnološkom fakultetu u Zagrebu, pohađala Accademia di belle Arti u Veneciji u trajanju od godinu dana i pohađala i diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu odjel Slikarstva. Kraće vrijeme je živjela i radila u Americi. Pokrenula je nekoliko poduzetničkih projekata, a trenutno uspješno vodi vlastitu tvrtku Brendsfera, predsjednica je udruge Mreža za razvoj i kreativnost – MRAK te kao predavač je deset godina predavala na Tekstilno tehnološkom fakultetu na kolegiju Prezentacijski praktikum i četiri godine na kolegiju Modna ilustracija, a 2017 izabrana kao vanjski suradnik Akademije likovnih umjetnosti na interdisciplinarnom kolegiju Kreativni laboratorij. Za svoj rad primila je nekoliko značajnih nagrada.

Iva Kvakić, Zadruga za etično financiranje

Iva Kvakić završila je studij ekonomije i menadžmenta u Zagrebu te magistrirala na međunarodnom interdisciplinarnom dvojnom studiju ekonomije i zelenih tehnologija u Japanu i Njemačkoj kao stipendistica japanske i njemačke vlade. Nakon studija tri godine radi u međunarodnoj zakladi na mjestu programske koordinatorice za provođenje programa zelene ekonomske i energetske transformacije u regiji dok je istovremeno aktivna u nekoliko udruga za promicanje održivog razvoja. Tijekom narednih godina radi kao freelance konzultantica za pripremu i provođenje europskih projekata te 2016. dolazi u Zadrugu za etično financiranje na mjesto voditeljice projekata. U Zadruzi je specijalizirana za projekte održivog razvoja te projekte vezane uz IT i blockchain tehnologiju.

Ivan Tomasić, Lokalni Volonterski Centar SB

Ivan Tomasić, mag.oec diplomirao je na temu razvoja ljudskog potencijala na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji. Pored mastera završio je i nekoliko formalnih edukacija od kojih je zadnja edukacija za Voditelja pripreme i provedbe EU projekata. Kroz bogato radno iskustvo Ivan je radio u privatnom sektoru kao upravitelj Dječjeg odmarališta na otoku Hvaru, a od 2012 godine aktivan je kao volonter i youthworker u različitim udrugama sa područja Slavonije. Ivan je trenutno zaposlenik Volonterskog centra Slavonski Brod, a ujedno je i izvršni direktor udruge za mlade Enas. Od 2012 godine aktivno sudjeluje u programu Youth in action, a od 2014 u Erasmus + programu gdje radi kao predavač i voditelj neformalnih edukacija sa različitim temama za veliki broj NVO-a iz cijele Europe. Kroz dosadašnji rad Ivan je uspješno implementirao preko 20 međunarodnih projekata u vrijednosti većoj od 10 milijuna kuna.

Marija Mažić, Reach for Change Croatia

Marija Mažić je diplomirala na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2011. godine. Od iste godine radi u Zavodu za odgoj djece i maloljetnika kao pedagog, savjetnik, voditelj projekta i koordinator volontera. Radeći i izravno s djecom koja imaju manje mogućnosti, kao i zajedno s nevladinim sektorom u stvaranju više prilika za njih, stekla je uvid u ključne izazove s kojima se djeca danas suočavaju. Od 2018. godine odlučila je preuzeti ulogu regionalnog menadžera u Reach for Change, prepoznajući moć socijalnog poduzetništva u poboljšanju života djece.

Karla Grgić, Ekonomski fakultet Zagreb

Karla Grgić diplomirala je 2017. godine na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, smjer Analiza i poslovno planiranje. Paralelno je studirala na Diplomskom studiju u Mariboru, smjer Projektni menadžment, koji je također završila 2017. godine. Odmah nakon završetka studija, ostala je raditi na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu kao vanjski suradnik na Katedri za organizaciju i menadžment. Na preddiplomskom studiju izvodi seminarsku nastavu na kolegiju Menadžment, na diplomskom studiju na kolegijima Menadžment promjena i Društvena odgovornost poduzeća, te na specijalističkom diplomskom stručnom studiju na kolegiju Upravljanje društveno odgovornim projektom. U veljači 2019. godine zaposlila se u Deloitteu kao savjetnik u odjelu Poslovnog savjetovanja. Tokom studiranja bavila se znanstvenim istraživanjem i objavila znanstvene radove na temu Spajanja i preuzimanja, te analiza poduzetničkog ekosustava u okviru ženskog poduzetništva.

Razgovor moderira: Jasenka Begić, Institut za razvoj obrazovanja

Više informacija možete pronaći na službenoj stranici projekta EDUpolicy LAB www.edupolicylab.com i na stranici Facebook događanja.


Institut za razvoj obrazovanja (IRO) nositelj je projekta financiranog iz Europskog socijalnog fonda (ESF) pod nazivom „EDUpolicy LAB – društveno korisnim učenjem do jednakih obrazovnih mogućnosti“. Riječ je o projektu koji je usmjeren na unapređenje znanja i vještina studentica i studenata u rješavanju problema obrazovne integracije socijalno isključenih skupina kroz suradnju civilnog društva s visokoobrazovnim ustanovama. Projekt se provodi u partnerstvu s Akademijom dramskih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, Rudarsko-geološko-naftnim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Fakultetom za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta u Osijeku, Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu te Volonterskim centrom Slavonski Brod.