Završila je prva serija predavanja u okviru Obrazovnog četvrtka u IRO-u

Završila je prva serija predavanja u okviru Obrazovnog četvrtka u IRO-u

Dana 30. srpnja 2019. održano je besplatno savjetovanje iz programa Obrazovni četvrtak u IRO-u. Ovoga puta sudionici su imali priliku saznati više o tome koje je korake potrebno poduzeti da bi upisali doktorski studij u SAD-u.

 

Nakon početnog izlaganja obrazovne savjetnice Ane Uglešić, prisutni su mogli čuti više o iskustvu studiranja u SAD-u Renate Horvatek, stipendistice Humphrey Fellowship programa s doktoratom s Penn State Universityja. Renata je sa zainteresiranim studentima prošla kroz svoje iskustvo prijave na studij i samog studiranja na tom prestižnom američkom sveučilištu te im dala korisne savjete za prijavu.

Ovo savjetovanje posljednje je u prvoj seriji događanja u okviru novog programa. Tijekom srpnja, zainteresirani učenici i studenti dobili su više informacija o postupku odabira studija u SAD-u, o pisanju eseja za prijavu na studij u SAD-u i o doktorskim studijima u toj zemlji. Također, svi zainteresirani za studiranje u Europi dobili su priliku poslušati predavanje na temu studija u Austriji koje je, uz obrazovnu savjetnicu u IRO-u Anu Uglešić, održala Sanja Kulenović, predstavnica ureda Advantage Austria. Ostali gost-predavači na savjetovanjima bili su Oksana Leontyuk, stipendistica programa Gilman, i Stjepan Klinar, nekadašnji student njujorškog sveučilišta u Abu Dhabiju.

Nova sezona Obrazovnog četvrtka u IRO-u počinje 29. kolovoza, kada ćemo saznati kojih je to 5 koraka koje je potrebno poduzeti da bi se upisao studij u SAD-u. Uz to, u rujnu nas očekuje predavanje na temu važnosti eseja za prijavu na studij u SAD-u (19. rujna) te predavanje na temu studija u Francuskoj (26. rujna).

Za prijavu, slijedite poveznicu .