Virtualni štandovi i zanimljiv popratni program 17. Sajma visokog obrazovanja i stipendija

Virtualni štandovi i zanimljiv popratni program 17. Sajma visokog obrazovanja i stipendija

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) nudi posjetiteljima obilazak virtualnih štandova izlagača, uz zanimljiv popratni program za učenike, studente, njihove roditelje, ali i za nastavnike i istraživače.

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) organizira 17. Sajam visokog obrazovanja i stipendija (SAS), kako bi svim zainteresiranim posjetiteljima omogućio da uspješno upišu studij, onima koji studiraju da što uspješnije studiraju zahvaljujući financijskoj potpori ili korisnoj stručnoj praksi te svima koji završavaju studij da budu što uspješniji u prelasku na tržište rada. SAS je neprofitni sajam koji IRO organizira kako bi omogućio učenicima i studentima da realiziraju svoje obrazovne potencijale. SAS je ponovo u online izdanju, a održat će se u srijedu, 13. listopada 2021. od 10 do 16 sati. Sajmu se pristupa putem web stranice IRO-a www.iro.hr. Posjetitelji mogu razgledati SAS potpuno besplatno uz unaprijed ispunjenu prijavnicu. Kako bi na vrijeme dobili upute za pristup virtualnom SAS-u, zainteresirani mogu obrazac preuzeti i OVDJE.

Posjetitelji će moći posjetiti virtualne štandove više od 40 domaćih i inozemnih sveučilišta, veleučilišta, državnih institucija, veleposlanstava i inozemnih kulturnih centara, udruga, tvrtki te zaklada koje predstavljaju svoje studijske programe, stipendije te programe stručne prakse. Usporedo s virtualnim izlaganjem, pripremljen je zanimljiv popratni program. Ističe se tema financijske pismenosti u SAS Podcastu. Odgovor na pitanje Jesmo li financijski (ne)pismeni? pokušat će dati zanimljivi gosti: stručnjakinja za financije, student stipendist, voditeljica projekta te voditeljica obrazovnog informiranja i savjetovanja iz IRO-a koji će u panel diskusiji raspravljati o važnosti financijske pismenosti za nastavak obrazovanja.

Agencija za mobilnost i programe EU (AMPEU) će predstaviti prednosti virtualnih i kombiniranih mobilnosti s naglaskom na pogodnosti koje donosi u kontekstu Erasmus+ prioriteta (zeleno, digitalno i uključivo), dok će Grad Zadar predstaviti svoju aplikaciju za stipendije, e-Stipendije Grada Zadra, a Grad Rijeka razne oblike stipendiranja. Sveučilište u Rijeci će predstaviti svoju bogatu ponudu studijskih programa i razne oblike financijske pomoći studentima. Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH će predstaviti svoju bogatu ponudu stipendija.

Posjetitelji svakako trebaju posjetiti radionicu s temom Kako do studija u inozemstvu, nakon čega slijedi i radionica o TOEFL testu. EducationUSA centar iz Hrvatske će predstaviti mogućnosti studiranja i stipendiranja na više od 4000 visokih učilišta u SAD-u. Uz navedenu temu, ističemo i izlaganje austrijskih visokoškolskih institucija i tvrtki, koje će u popratnom programu predstaviti svoje obrazovne programe i načine stipendiranja, ali i mogućnosti za obavljanje stručne prakse u Austriji. Na Sajmu će biti i izlagači koji će govoriti o mogućnosti studiranja uz stipendije u Francuskoj, Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Sloveniji, Kanadi i drugdje.

Točna satnica svakog dijela programa bit će objavljena na web stranici IRO-a, www.iro.hr te na početnoj stranici SAS-a. Upute za pristup SAS-u dobivaju svi koji popune REGISTRACIJSKI OBRAZAC koji je dostupan i na www.iro.hr. Svaki posjetitelj ima dovoljno vremena obići virtualne štandove u srijedu 13.10.2021., pronaći željene informacije iz prve ruke i čuti korisne podatke o studiranju u Hrvatskoj i inozemstvu, kao i sudjelovati na zanimljivim radionicama i panelima.

 

Kontakt osoba za dodatne informacije:
Lidija Uhoda, voditeljica komunikacija
Institut za razvoj obrazovanja
luhoda@iro.hr
+385 1 4555 151