Karmen Grizelj

Karmen Grizelj

O meni:

“I like math, it makes kids cry.” Šalim se, naravno, imam puno bolje razloge zašto volim matematiku, jedan od njih je što se nikad ne treba ništa učiti napamet. Znam, znam, teško je uočiti pravila i neke stvari se “jednostavno ne vide”… Ne slažem se, uspjeh u matematici jako ovisi o vježbanju, kao u sportu, onaj tko riješi dovoljno zadataka, nove će zadatke smatrati rutinskima. Naravno, pomaže ako imate nekoga tko zna dobro usmjeriti i uočiti koji dio gradiva ide bolje, a koji lošije. Iako sam bila jako dobra u zbrajanju već sa 3 godine, nisam se oduvijek htjela baviti matematikom, kemija mi je bila jako draga i nisam htjela odustati od nje. Ipak, sudbina je htjela da odem na PMF i diplomiram na matematici. Trenutno sam na doktoratu (ne pitajte kako ide, da je dobro i sama bih se pohvalila), tako da i sama još uvijek imam puno za naučiti iz matematike. Gotovo da nema mjesta na kojem nisam predavala u nekom trenutku života: instrukcije držim od osnovne škole i držala sam ih za sve razine školovanja, održavala sam pripreme za natjecanja i držala vježbe na tri fakulteta. Ukratko, mogu se prilagoditi svim razinama (ne)znanja i moj moto je: nije sramota ne znati, sramota je ništa ne poduzeti po tom pitanju.

I like math, it makes kids cry. Just joking, there are many better reasons to like math, like me being lazy. Well, forget about that, because math is about work, just like a sport. The more exercises you do, the easier it is to get to the next exercise. About me, I had two big loves in my life: math and chemistry. Destiny decided I should give up on chemistry and do pure math. I have a masters degree in mathematics and I’m trying to get a PhD. If you’re asking how it is going, well, if all was well and nice, I would have bragged about it already. So, there is still a lot to learn in mathematics as well. I’ve been some kind of a teacher for as long as I can remember, starting with tutoring friends in elementary school. By now I have tutored people in all levels of education and various kinds of initial knowledge. Also, I have prepared students in the high school for competitions and have also worked at 3 different faculties in Zagreb. What I’m trying to say is that I’m ready for all challenges in teaching, better to say I enjoy them. In believe no one should be ashamed of not knowing something, but anyone should be ashamed of not doing something about it.

Vodim matematički dio priprema za:

      • GMAT
      • SAT
      • ACT
      • GRE

 

Nećete vjerovati koliku razliku može činiti nekoliko sati stručne pripreme za ovakve tipove ispita. Mislim da je ključ u individualnom pristupu i tome da smo spremni raditi i “izvan radnog vremena” u namjeri da nađemo zadatke koji su idealni za svakog polaznika tečaja.

One would be surprised about how much of a difference a few hours of a well-done preparation course can make. I think that the secret is in the individual approach, as well as all of us being willing to spend some extra time choosing the exercises that are meant just for you. Highly recommend.

Kontakt

kgrizelj@iro.hr