U četvrtak dođi u IRO na inspirativni razgovor uživo!

U četvrtak dođi u IRO na inspirativni razgovor uživo!

Naš Tjedan međunarodnog obrazovanja i dalje traje, Dan otvorenih vrata EducationUSA centra uspješno je prošao, sutra nas očekuje webinar s predstavnikom DePauw Universityja, a u četvrtak, 17. 11., u 18 sati očekuje nas prava poslastica.

Naime, IRO i njegov EducationUSA centar u goste dovode Marinu Matijević, pokretačicu inicijative Ja bolji građanin, čiji popularni Instagram profil broji preko 10 000 pratitelja. Marina je nekadašnja studentica Sveučilišta u Miamiju, na koje je otišla na sportskoj stipendiji, stoga će sudionicima ovog događanja prenijeti svoje iskustvo studiranja u Americi, ali i reći kako ju je to iskustvo potaknulo da pokrene spomenutu inicijativu koja pomaže mladima, ali ne samo njima, da postanu odgovorniji građani i više brinu za budućnost našeg planeta.

Za ovaj razgovor uživo pod nazivom Od američkog obrazovanja do pokretanja uspješnog posla potrebna je prijava preko sljedeće poveznice: .

U nastavku možete saznati više o našoj ovotjednoj gošći:

Marina Matijević je ekološki osvještena komunikologinja i začetnica inicijative „Ja Bolji Građanin“ koja si je za zadaću uzela praktično informirati o održivom ponašanju pojedinca u svrhu kružne ekonomije, modela za bolje društvo. Marina nije inženjer okoliša, ne radi u komunalnom poduzeću ili u reciklažnom centru. Ona je jednostavno građanin koji je odlučio svojim svakodnevnim postupcima postati bolji, a na to potiče i druge. Obrađuje sve zelene teme, međutim poseban naglasak je na načinima za smanjenja otpada, pravilnom odvajanju otpada, ekološki boljim odabirima proizvoda te održivim navikama koje trebamo usvojiti, a sve u svrhu usporavanja i umanjivanja negativnih utjecaja na okoliš. JA BOLJI GRAĐANIN djeluje prvenstveno preko kratkih, informativnih i praktičnih videa na društvenim mrežama, točnije Facebooku, Instagramu i Tik Toku. Na Youtubeu ide drugi format, u vidu dužih epizoda po imenu ZELENI MAGAZIN. Nedavno je pokrenula i zeleni portal www.jaboljigradjanin.com. Njezini edukativni videi nisu dosadni, komplicirani i prepuni podataka od kojih će vas zaboljeti glava. Dapače! Ona se svojim pratiteljima obraća kao prijateljica koja uistinu želi da usvoje dobre zelene navike. S razlogom inicijativu nije nazvala najbolji građanin – kaže kako samo među njenim pratiteljima je stotine održivijih od nje, od kojih ona svakodnevno uči, isto tako tu je i stotine početnika, ali svatko ima svoj prostor, i baš je to dovelo do koncepta da djeluju kao zajednica,  a model rada je prvenstveno temeljen na komentarima, pitanjima i prijedlozima koji stižu od vani. Marina je nositeljica nominacije za GREENLIDERA 2021. godine (nagrada Greenlider dodjeljuje se osobama koje svojim javnim djelovanjem potiču principe održivog i zelenog načina života).

Marina je 2010. diplomirala Odnose s javnošću i Geografiju na Sveučilištu u Miamiju. Profesionalno se bavila plivanjem. Na Sveučilište je otišla preko pune sportske stipendije.