DKU: radionica o pokretanju programa društveno korisnog učenja

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) u sklopu EU projekta “EDUpolicy LAB – društveno korisnim učenjem do jednakih obrazovnih mogućnosti” organizira praktične radionice o osmišljavanju i pokretanju programa društveno korisnog učenja!

Projekt  EDUpolicy LAB — društveno korisnim učenjem do jednakih obrazovnih mogućnosti nastoji povećati broj društveno aktivnih studenata/ica s razvijenim građanskim kompetencijama za rješavanje problema lokalne zajednice kroz razvoj i provedbu održivog programa društvenog učenja usmjerenog na socijalno isključene skupine u obrazovanju.

Kroz dvije godine provedbe projekta, projektni su partneri stvorili riznicu preporuka, smjernica, vrijednosti i savjeta za razvoj programa društveno korisnog učenja ukoričenu u publikaciju pod nazivom Od ideje do promjene: Vodič za pokretanje programa društveno korisnog učenja.

Ideje i smjernice iza projekta EDUpolicy LAB te ovoga Vodiča nisu obvezatni: riječ je o preporukama kojima se visoka učilišta, nadležne institucije, nastavno i nenastavno osoblje, studenti, učenici, pripadnici civilnog društva, ostali istraživači i zainteresirana javnost mogu proizvoljno koristiti u svrhu daljnjeg razvoja i unaprjeđivanja DKU-a, ali i društvenog angažmana visokog obrazovanja kao takvog.

Zbog velikog interesa obrazovne zajednice o uspješnoj integraciji DKU-a u vlastiti rad te kako bi se dodatno učvrstio dijalog između onih koji će provoditi programe DKU-a u budućnosti, projektni će partneri održati dvije dodatne radionice o pokretanju programa društveno korisnog učenja.

Radionice su namijenjene zaposlenicima visokoobrazovnih ustanova i organizacija civilnog društva.

Datum

velj 27 2020

Vrijeme

09:30 - 13:00

Lokacija

IRO Učionica

Organizator

IRO
QR Code
No Comments

Post A Comment