Besplatno obrazovno savjetovanje

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) nudi usluge stručnog obrazovnog savjetovanja o studijskim mogućnostima u inozemstvu.

Tim obrazovnih savjetnica IRO-a na raspolaganju je zainteresiranim korisnicima za upite o visokoobrazovnim sustavima u Europi i SAD-u, o upisnom procesu, dostupnim studijskim programima te financijskoj potpori za sve razine studija. Posjetite nas u uredovno vrijeme u prostorijama IRO-a, nazovite telefonom ili pošaljite upit e-mailom (iro@iro.hr).

Grupno savjetovanje o studijskim mogućnostima u inozemstvu

Grupna savjetovanja su predavanja o sustavima visokog obrazovanja u inozemstvu, procesu prijave na dostupne studijske programe, standardiziranim ispitima te financijskoj potpori za sve razine studija. Grupno savjetovanje se preporuča kao prvi korak svim zainteresiranima za upis na visoka učilišta u inozemstvu.

Savjetovanje je namijenjeno srednjoškolcima i ostalima zainteresiranima za upis na preddiplomske studije u inozemstvu, studentima zainteresiranima za prebacivanje sa hrvatskih na inozemna visoka učilišta, zatim studentima završnih godina preddiplomskog i/ili diplomskog studija zainteresiranima za nastavak studija, kao i onima koje zanimaju programi akademske razmjene.

Grupna savjetovanja se održavaju u IRO-u, a datumi održavanja se određuju prema broju zainteresiranih. Grupna savjetovanja su besplatna uz obavezne online predbilježbe. Predbilježiti se možete i telefonski u uredovno vrijeme IRO-a ili e-mailom (iro@iro.hr).

 

Obrazovni četvrtak u IRO-u

IRO od srpnja 2019. organizira tematska grupna savjetovanja pod nazivom Obrazovni četvrtak u IRO-u. Savjetovanja obuhvaćaju osnovne informacije o visokom obrazovanju u pojedinim zemljama te preporuke za pretraživanje studijskih programa i proces prijave. Uz obrazovnu savjetnicu iz Instituta za razvoj obrazovanja, svoje iskustvo i znanje o pojedinoj temi često prenose i gost-predavači. Riječ je o stipendistima, djelatnicima veleposlanstava, predstavnicima pojedinih sveučilišta i drugima.

Obrazovni četvrtak u IRO-u uključuje i informacije o standardiziranim testovima kao uvjetu upisa na inozemna sveučilišta (primjerice TOEFL, IELTS, SAT, GMAT i drugi). Također, svi zainteresirani sudionici imaju mogućnost posjetiti centar za testiranje u IRO-u te dobiti detaljne informacije o pripremnim tečajevima koje za pojedini test organizira IRO.

Više informacija pročitajte ovdje.

 

Karijerni utorak u IRO-u

IRO od siječnja 2020. organizira tematska grupna predavanja i savjetovanja pod nazivom Karijerni utorak u IRO-u. Predavanja s radioničarskom notom obuhvaćaju ključne informacije vezane za prelazak na tržište rada, pronalazak novih profesionalnih prilika i suradnji, nastavak obrazovanja, uspješan razvoj ili promjenu karijere, ali i razvijanje građanskih kompetencija. Uz voditeljicu projekata iz Instituta za razvoj obrazovanja, svoje iskustvo i znanje o pojedinoj temi prenose gosti predavači: zaposlenici uspješnih hrvatskih kompanija, voditelji i menadžeri prepoznatih projekata, stručnjaci, znanstvenici, umjetnici i nastavnici.

Gosti predavači iz prve ruke osiguravaju informacije koje svakodnevno ruše predrasude o tome što znači biti uspješan (u Hrvatskoj), kako karijerni put treba (ili ne treba izgledati), kada i zašto ga promijeniti te kako ustrajati onda kada se obrazovni ili karijerni put ne razvijaju onako kako je bilo zamišljeno. Svrha programa je razviti platformu namijenjenu učenju i dijalogu, onu koja će dugoročno utjecati na promjenu percepcije visokog obrazovanja, sustavno poticati mlade osobe na cjeloživotno učenje te pomagati učenicima, studentima, njihovim roditeljima i nastavnicima u informiranju o otvorenim profesionalnim prilikama i mogućnostima zaposlenja u Hrvatskoj.

Više informacija pronađite ovdje.

Savjetovanje putem Facebooka

IRO održava i Facebook savjetovanja na svojim stranicama Želim stipendiju i EducationUSA.Croatia, gdje se redovito se objavljuju obavijesti, savjeti i video sadržaji vezani uz studiranje u inozemstvu. Korisnici na tim stranicama mogu postavljati pitanja obrazovnim savjetnicima i studentima koji imaju iskustvo studiranja u inozemstvu.