TOEFL – TEST

Sve informacije o TOEFL testu

Datumi testiranja

Datumi testiranja variraju iz mjeseca u mjesec, ali u pravilu se održavaju 2-3 puta mjesečno, obično petkom ili subotom. Dostupnost mjesta na testiranjima ovisi o razdoblju u godini kada ispit prijavljujete, broju dostupnih mjesta u pojedinom centru za testiranje, kao i o tome je li određeni centar otvoren na željene datume.

Za sada su otvoreni sljedeći termini u 2022. godini:

9.2. // 19.2.

2.3. // 16.3.

20.4.

4.5.

4.6.

9.7. // 23.7.

6.8. // 27.8.

10.9. // 17.9.

1.10. // 22.10.

12.11. // 19.11.

7.12. // 17.12.

Trenutačna dostupnost termina može se provjeriti na službenoj internetskoj stranici testa TOEFL, www.toefl.org.

Napominjemo kako se prijave zatvaraju 10 dana prije testiranja. Postoji i mogućnost da u trenutku prijave navedeni datumi polaganja budu nedostupni zbog popunjenosti. Zbog toga savjetujemo pravodobnu prijavu za polaganje testa radi osiguranja željenog termina.

 

Tijekom epidemije koronavirusa (COVID19) IRO uvodi mjere koje će zaštititi stranke i zaposlenike za vrijeme boravka u uredu od moguće zaraze koronavirusom.
Molimo sve polaznike da se pridržavaju sljedećih mjera:

 • Molimo da pričekate zaposlenika na ulaznim vratima koji će vam prije ulaska u prostor izmjeriti temperaturu. Napominjemo kako u IRO ured ne može ući osoba koja ima temperaturu od 37,5 ili više stupnjeva.
 • Molimo koristite vlastitu zaštitnu masku cijelo vrijeme boravka u uredu IRO-a i u testnom centru. Napominjemo da IRO ne osigurava zaštitne maske te osoba koja nema svoju zaštitnu masku neće moći ući u IRO ured.
 • Molimo da zaštitnu masku nosite cijelo vrijeme boravka u IRO uredu i u testnom centru.
 • Molimo da se držite minimalno predviđenog razmaka od druge osobe tijekom boravka u IRO uredu.
 • Zaštitnu opremu možete baciti isključivo u za to predviđenu kantu za otpad koja se nalazi na izlazu iz IRO ureda.
Struktura testa

Test traje otprilike 3 sata s jednom pauzom od 10 minuta.

 

Sastoji se od četiri dijela: čitanje, slušanje, govor, pisanje. Za slušanje i govor koriste se slušalice s mikrofonom.

 

 

Važna napomena: Test može sadržavati dodatne zadatke i pitanja u Reading ili Listening dijelu testa, koji služe za testiranje novog materijala za testove. Ti se dodatni zadaci neće ocjenjivati i neće ulaziti u konačne bodove. Upute na testu sadržavat će ukupan broj ulomaka i pitanja na koje je potrebno odgovoriti u određenom vremenu.

 

Novost od 1.8.2019.: MyBest scores

 

Ako se test TOEFL iBT polaže više puta tijekom dvije godine, moguće je dobiti izvještaj MyBest scores. Taj izvještaj objedinjuje najbolje rezultate kandidata postignute na svim testovima TOEFL iBT koje je polagao u tom razdoblju.

Prijava testa

Polagatelji testa ostvaruju svoj račun na službenoj stranici testa TOEFL iBT:www.toefl.org. Test se može prijaviti na jedan od sljedećih načina:

 • online, preko službene internetske stranice testa TOEFL iBT: toefl.org
 • telefonom, pozivom službenom TOEFL iBT registracijskom centru za Europu, Prometric PTC Registrations Europe, na broj: +31-320-239-540 (ponedjeljak – petak, 9:00-18:00)
 • e-mailom: prometric.com/contact-us
 • faxom na broj: +31-320-239-541.
Cijena testa
 • prijave do 7 dana prije testiranja (Early registration): 260 USD
 • prijave do 4 dana prije testiranja (Late registration): 300 USD
Plaćanje

Postoji nekoliko načina plaćanja testa. Naša preporuka je plaćanje kreditnom karticom (American Express, MasterCard, VISA, Discover, JCB). Plaćanje se obavlja prilikom prijave testa. Za informacije o preostalim načinima plaćanja, molimo posjetite službenu stranicu TOEFL testa: www.ets.org/toefl/ibt/about/fees.

Rezultati

Rezultati testa TOEFL iBT vrijede dvije godine od datuma testiranja.

Svaki kandidat koji položi TOEFL iBT ima pravo na dvije vrste certifikata s rezultatima:

 • Online examinee score record – otprilike 10 dana nakon datuma polaganja testa svaki kandidat dobit će e-mailom obavijest da su rezultati testa dostupni online na službenoj stranici www.toefl.org. Za uvid u rezultate svaki kandidat se treba ulogirati na službenu stranicu koristeći svoj username i password.
 • Mailed examinee score record – certifikat s rezultatima koji se šalje na kućnu adresu kandidata i na adrese institucija koje je kandidat prijavio za primanje rezultata. Rezultati se šalju 13 dana od datuma polaganja testa, a točan datum dostave rezultata ovisi o lokaciji na koju se certifikat isporučuje (za dostavu unutar SAD-a potrebno je otprilike dodatnih 7-10 dana, dok je za ostale lokacije izvan SAD-a potrebno dodatnih 4-6 tjedana).

 

Za detaljnu razradu bodovanja za TOEFL posjetite službenu stranicu: https://www.ets.org/toefl/ibt/scores/?WT.ac=toeflhome_scores_180910.

 

Svaki kandidat može besplatno registrirati do četiri institucije kojima će se izravno slati certifikati s rezultatima (mailed examinee score record). Kandidat može mijenjati listu i dodavati nove institucije do 22.00 sata navečer prije dana testiranja.

Za naknadne registracije i molbe dodatnih certifikata s rezultatima (additional score reports) potrebno se registrirati na službenoj stranici www.toefl.org i izvršiti nadoplatu ovisno o broju institucija na koje kandidat želi poslati rezultate testa TOEFL iBT (cijena je 18 USD po certifikatu).