Online SAS u 2021.!

 

Dragi posjetitelji i prijatelji Sajma, 

U srijedu, 13. listopada 2021. od 10 do 16 sati održan je Sajam visokog obrazovanja i stipendija (SAS), koji se ubraja u najveći obrazovni događaj u Hrvatskoj. Ove godine SAS je okupio više od 40 institucija iz Hrvatske i inozemstva koje su prezentirale svoje studijske programe, stručne prakse i razne oblike financijske pomoći za studij. Sajam je namijenjen učenicima srednjih škola, studentima, njihovim roditeljima, kao i nastavnicima i istraživačima.

Popratni program je započeo u 10 sati sekcijom SAS Talk: SAS i novo normalno, čime je Sajam bio otvoren i u kojem je bilo riječi o utjecaju pandemije na studiranje. Slijedilo je upoznavanje više od 40 izlagača iz Hrvatske i inozemstva među kojima su predstavnici visokih učilišta, ministarstava, agencija, zaklada, udruga, veleposlanstava i tvrtki. Posjetitelji Sajma mogu još uvijek posjetiti virtualne štandove izlagača i saznati informacije o njihovim programima. Tu je bio i SAS Podcast o financijskoj (ne)pismenosti koji je pružio korisne informacije o tome kako financijski planirati upis studija, kako osigurati njegov uspješan završetak, kako osigurati potrebne stipendije i sl.

Partner Sajma Advantage Austria prikazao je mogućnosti za studij i rad u Austriji – ove godine na Sajmu je sudjelovalo čak 18 visokih učilišta iz Austrije koji su predstavili svoje studije, stručne prakse i stipendije. SAD je među najpopularnijim destinacijama za studij u inozemstvu, pa je obrazovna savjetnica iz EducationUSA Hrvatska predstavila mogućnosti studiranja i stipendiranja na više od 4000 američkih visokih učilišta – to je predavanje bilo u sklopu radionice Kako do studija u Hrvatskoj i inozemstvu. Odmah nakon toga bila je zanimljiva radionica Yes, I speak English! Or do I? koja je namijenjena svima koji upisuju studij u inozemstvu i koji trebaju položiti ispit TOEFL kojim dokazuju znanje engleskog jezika – radionica je pružila korisne savjete kako se uspješno pripremiti i položiti ispit TOEFL.

Sveučilište u Rijeci je predstavilo svoje studijske programe, programe stipendiranja i druge oblike financijske pomoći te su govorili o svojim planovima za pokretanje međunarodnog virtualnog kampusa koji će nuditi mogućnost oblikovanja studijskog programa u Rijeci i na još 8 partnerskih europskih sveučilišta. Agencija za mobilnost i programe EU upoznala je na svojoj radionici posjetitelje o novim oblicima akademske mobilnosti putem programa Erasmus koji omogućuje kombiniranje on-site i virtualne mobilnosti te mobilnosti koje su zelenije i socijalno uključivije. Grad Zadar predstavio je najnoviju aplikaciju za e-Stipendije Grada Zadra čime će u cijelosti digitalizirati proces dobivanja gradskih stipendija.


Institut za razvoj obrazovanja objavio je izvještaj o održanom Sajmu visokog obrazovanja i stipendija 2021. kojeg možete preuzeti OVDJE.


 

Sajam je zatvoren za razgovor uživo, ali svi posjetitelji mogu još uvijek obići virtualne štandove i pronaći željene informacije o studiranju u Hrvatskoj i inozemstvu.

Pristup digitalnoj platformi za obilazak SAS-a dobivaju svi koji popune REGISTRACIJSKI OBRAZAC

 


U NASTAVKU MOŽETE VIDJETI KAKO JE BILO NA SAJMU 2020. GODINE!

AMPEU - KONZUL SAS-a
SVEUČILIŠTE U RIJECI - VIRTUOZ SAJMA
GRAD ZADAR - PROTAGONIST SAJMA
STUDIJ U SAD-U
MZO - ARHITEKT SAS-a

SAZNAJ VIŠE

RIT CROATIA - PARTNER SAS-a
STUDIRAJ U KANADI
STUDIRAJ U KANADI
IZLAGAČI IZ AUSTRIJE
IZLAGAČI
UDRUGE