FINPIS: Financijska pismenost za nastavak obrazovanja

FINPIS: Financijska pismenost za nastavak obrazovanja

Financijska pismenost za nastavak obrazovanja

Period provedbe:
10/2015 – 08/2016

Uloga IRO-a:
Nositelj

Tematsko područje:

Financiranje visokog obrazovanja

UKUPNA VRIJEDNOST

90.000,00 HRK

IZVOR FINANCIRANJA

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta

OPIS PROJEKTA:

Projekt “Financijska pismenost za nastavak obrazovanja” pokrenut je u svrhu povećanja financijske pismenosti srednjoškolaca, posebno onih nepovoljnog socio-ekonomskog statusa, te učenika strukovnih programa.Sudjelovanjem u edukativnim aktivnostima koje će se izvoditi u godini 2015./2016. učenici, nastavno i stručno osoblje dobit će priliku da se upoznaju s osnovama financijskog planiranja za studij.

GLAVNI CILJ:

Glavni cilj projekta “Financijska pismenost za nastavak obrazovanja” je povećati financijsku pismenost srednjoškolaca, posebno onih nepovoljnog socio-ekonomskog statusa, te učenika strukovnih programa, kako bi im omogućili lakši pristup visokom obrazovanju.

SPECIFIČNI CILJEVI:

  • Educirati učenike trećih i četvrtih razreda partnerskih srednjih škola o osnovama financijskog planiranja za studij, izboru studijskih programa, izvorima financiranja te troškovima studija
  • U suradnji s učenicima izraditi osobni okvirni plan financiranja željenog studija za manju, ciljanu skupinu učenika (za ukupno 90 učenika).
  • Educirati nastavnike i stručno osoblje partnerskih srednjih škola za savjetovanje učenika o financijskom planiranju studija.
  • Izraditi vodič za financijsko opismenjavanje za nastavak studija koji će biti dostupan svim srednjoškolcima i njihovim nastavnicima te koji će im olakšati financijski teret nastavka školovanja.

GLAVNI REZULTATI PROJEKTA:

  • Educirano ukupno 531 učenika/ca trećih i četvrtih razreda partnerskih srednjih škola o osnovama financijskog planiranja za studij, izboru studijskih programa, izvorima financiranja te troškovima studija
  • Izrađen osobni okvirni plan financiranja željenog za ukupno 90 učenika
  • Educirano ukupno 88 nastavnika i stručnog osoblja partnerskih srednjih škola za savjetovanje učenika o financijskom planiranju studija
  • Izrađen vodič za financijsku pismenost učenika

FOTOGALERIJA

PUBLIKACIJE:

Financijska pismenost za nastavak obrazovanja, 2016.

29. Financijska pismenost za nastavak obrazovanja

DONATORI: