Tečajevi i testiranje

Što su standardizirani testovi i čemu služe?

Standardizirani testovi su mjerila određenih znanja, sposobnosti ili vještina (npr. poznavanje stranog jezika, matematike, medicine, poslovnog jezika, itd.), a koriste se u svrhu prijave na akademske programe u inozemstvu ili u svrhu zaposlenja.

 

Većina standardiziranih testova spada u dvije kategorije:

  • akademski standardizirani testovi (kao što su TOEFL, GMAT, GRE i SAT) koji su često jedan od uvjeta upisa na visokoobrazovne programe i programe stipendiranja u inozemstvu;
  • poslovni standardizirani testovi (kao što su TOEIC i TFI) koji se koriste pri zaposlenju ili za povećanje konkurentnosti na tržištu rada.

 

Više informacija o standardiziranim testovima za francusko, njemačko, talijansko i španjolsko govorno područje, dostupno je na internetskom portalu www.stipendije.info, rubrika Standardizirani testovi (www.stipendije.info/hr/proces_prijave/standardizirani_testovi ).

Kako se pripremiti?

Kako bi svojim korisnicima pružili što sveobuhvatniju uslugu na jednom mjestu i olakšali upis na visokoobrazovne institucije u Hrvatskoj i inozemstvu, Institut za razvoj obrazovanja organizira pripremne tečajeve za svoje korisnike. Tečajevi mogu biti grupni ili individualni, a mogu se odvijati u učionici ili online.

 

Prijaviti se možete ovdje.

Zašto IRO?

  • Kao začetnik ovakvih tečajeva u Hrvatskoj, IRO već dugi niz godina surađuje s istim profesorima koji imaju dugogodišnje iskustvo u izvođenju ovih tečajeva i izvrsno poznaju materiju.
  • Kao ovlašteni centar za testiranje, IRO svojim polaznicima tečajeva pruža informacije o samoj proceduri testiranja koje ne možete saznati ni na jednom drugom pripremnom tečaju.
  • Pohađanjem jednog grupnog tečaja ili individualnog tečaja, postajete jednogodišnji članovi u IRO-u i stječete pravo na primanje mjesečnog newslettera o mogućnostima visokog obrazovanja u Hrvatskoj i u inozemstvu i o natječajima za stipendije te na posudbu literature iz IRO knjižnice i na korištenje interneta u prostorijama IRO-a u uredovno vrijeme bez naknade.
  • Pripremne tečajeve u IRO-u vode naši profesori matematike i engleskog jezika uz pomoću kojih možete naučiti sve o strategijama za brzo i točno rješavanje zadatka. Više o njima i njihovim mišljenjima zašto odabrati pripremne tečajeve u IRO-u saznajte ovdje.

 

Niz zadovoljnih polaznika tijekom godina garancija su uspjeha i kvalitete!

 

Prijaviti se možete ovdje

Naši profesori

Više o našim profesorima možete pročitati ovdje.

Česta pitanja

Više o tečajevima i testiranjima možete pročitati ovdje.