Jedini ovlašteni EducationUSA centar u Hrvatskoj!

EducationUSA centar u Hrvatskoj smješten je u Zagrebu, u Institutu za razvoj obrazovanja (IRO). Riječ je o jedinom ovlaštenom centru mreže EducationUSA u Hrvatskoj, koji djeluje već više od 20 godina.

 

EducationUSA je mreža od više od 400 savjetodavnih centara u preko 175 zemalja koji su povezani s američkim State Departmentom i koji pružaju objektivne, točne i sveobuhvatne informacije o studiranju u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

Pogledajte promotivni video
Što mi radimo?

Globalno, savjetnici EducationUSA mreže pružaju učenicima i studentima točne, sveobuhvatne i najnovije informacije o mogućnostima za nastavak obrazovanja na američkim akreditiranim visokim učilištima. Uz to, EducationUSA centri pomažu američkim visokim učilištima da ostvare ciljeve internacionalizacije svojih kampusa.

 

EducationUSA centar u IRO-u organizira besplatna individualna i grupna savjetovanja na temu studija u SAD-u. Kao ovlašteni centar za polaganje standardiziranih testova, IRO organizira i individualne i grupne pripremne tečajeve za mnoge standardizirane testove nužne za prijavu na sveučilišta u SAD-u (TOEFL, SAT, ACT, GMAT, GRE) te provodi testove TOEFL iBT, GMAT i ACT.

5 koraka do studija u SAD-u

Odlučio si studirati u SAD-u? Čestitamo, pripremaš se za divnu avanturu koju ćeš pamtiti do kraja života! U nastavku ti nudimo pet savjeta za uspješan odlazak na studij u tu zemlju!

Pripremaj se s nama!

Za kvalitetnu pripremu dokumentacije za prijavu na američke koledže ili sveučilišta potrebno je vremena i koncentracije, stoga se kreni pripremati na vrijeme. Prijave na studij obično kreću gotovo godinu dana prije početka akademske godine, stoga je dobar plan početi se spremati čak dvije godine prije odlaska na studij.

Dogovori besplatno individualno savjetovanje

Zakaži svoj termin za besplatno individualno savjetovanje s našom EducationUSA savjetnicom i doznaj odgovore na svoja pitanja u vezi studiranja u Americi!

 

Možemo ti pomoći da:

 • odrediš svoje prioritete i bolje razumiješ što možeš studirati i raditi po završetku studija
 • pretražiš i odabereš visoka učilišta u SAD-u te da odabereš studijski program
 • pronađeš stipendiju ili druge oblike financijske potpore
 • uspješno pripremiš prijavnu dokumentaciju i napišeš zanimljiv prijavni esej ili motivacijsko pismo
 • pripremiš se za odlazak u SAD po upisu željenog sveučilišta.
Sudjeluj u našim grupnim savjetovanjima

EducationUSA centar u Hrvatskoj često organizira predavanja i webinare na temu studiranja u SAD-u, izrade financijskog plana za studij, pripreme za prijave ili za polaganje standardiziranih testova u okviru programa Obrazovni četvrtak u IRO-u. Za najnovije informacije o nadolazećim događanjima, prijavi se za dobivanje mjesečnog newslettera.

 

Ako si nastavnik ili trener i želiš da posjetimo tvoju školu ili klub i ondje održimo besplatno informativno događanje o studiranju u SAD-u, javi nam se na iro@iro.hr.

Učlani se u naš EducationUSA klub

Naš EducationUSA centar jednom mjesečno – četvrtkom od 18:30 do 20 sati – u okviru EducationUSA kluba održava različita online predavanja i radionice usmjerene na pripremu za studij i život u SAD-u.

 

Članstvo i sva događanja su besplatni, a članom tog kluba mogu postati svi koji su zainteresirani za preddiplomske i diplomske studije na američkim sveučilištima. Trenutačno su otvorene prijave za učenike i studente koji se planiraju prijaviti na ta sveučilišta u jesen 2024. godine.

 

Svi zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti ovdje.

Posjeti jedan od naših sajmova!

Tijekom godine naš EducationUSA centar organizira razne obrazovne sajmove na kojima svi zainteresirani za studij u Americi mogu saznati više o studiranju u toj zemlji te upoznati predstavnike raznih američkih koledža i sveučilišta i s njima popričati o temama koje ih zanimaju.

EducationUSA sajam visokog obrazovanja jedinstven je događaj u Hrvatskoj na kojem se učenici i studenti mogu besplatno informirati o studijskim programima i stipendijama za studij u SAD-u izravno od predstavnika mnogih američkih visokih učilišta.

 

Sajam se organizira kako bi učenici, studenti i njihovi roditelji mogli na jednom mjestu saznati sve potrebne informacije o uvjetima za upis na američka sveučilišta, kako izabrati studijski program, kako biti uspješan u pripremama za upis te koji sve oblici financijske pomoći postoje za studiranje u SAD-u.

 

U 2023. godini, sajam se održava 9. listopada od 17 do 19 sati u Hotelu Dubrovnik u Zagrebu, na kojem će svi zainteresirani imati priliku razgovarati s predstavnicima američkih sveučilišta i community koledža:

 • University of Chicago
 • DePauw University
 • Green River College
 • University of Central Missouri
 • Valencia College
 • Virginia Tech
 • Ball State University
 • Troy University
 • RIT

 

Uz to, jedan od izlagača je Burlington VTest, pružatelj usluga testiranja poznavanja engleskog jezika. Saznaj više o izlagačima ovdje: EducationUSA sajam visokog obrazovanja_Vodič za posjetitelje

Sudjelovanje je besplatno, a prijave primamo preko sljedeće poveznice: 

EducationUSA LL.M. sajam besplatno je događanje koje okuplja mnoga američka sveučilišta koja nude poslijediplomske programe iz područja prava, odnosno LL.M. programe, za međunarodne studente.

 

LL.M. programi su međunarodno priznati poslijediplomski programi iz područja prava, obično u trajanju od jedne godine. Namijenjeni su pravnicima koji žele steći dodatna znanja u specijaliziranim područjima prava, a često ih upisuju pravnici koji se žele baviti pravom u SAD-u. Poslodavci ih vrednuju jer ukazuju na to da je osoba savladala kompleksnu pravnu disciplinu.

 

Za više informacija o LL.M. programima, pogledaj kratku prezentaciju koju su održali naša EducationUSA savjetnica i studenti na LL.M. programima američkih sveučilišta.

EducationUSA centar
EducationUSA je program američkog State Departmenta,  koji provodi Institut za razvoj obrazovanja (IRO). Rad EducationUSA centra u IRO-u podržava i Američko veleposlanstvo u Zagrebu.