Obrazovni četvrtak u IRO-u

Obrazovni četvrtak u IRO-u

 

IRO od srpnja 2019. organizira tematska grupna savjetovanja pod nazivom Obrazovni četvrtak u IRO-u. Savjetovanja obuhvaćaju osnovne informacije o visokom obrazovanju u pojedinim zemljama te preporuke za pretraživanje studijskih programa i proces prijave. Uz obrazovnu savjetnicu iz Instituta za razvoj obrazovanja, svoje iskustvo i znanje o pojedinoj temi često prenose i gost-predavači. Riječ je o stipendistima, djelatnicima veleposlanstava, predstavnicima pojedinih sveučilišta i drugima.

Obrazovni četvrtak u IRO-u uključuje i informacije o standardiziranim testovima kao uvjetu upisa na inozemna sveučilišta (primjerice TOEFL, IELTS, SAT, GMAT i drugi). Također, svi zainteresirani sudionici imaju mogućnost posjetiti centar za testiranje u IRO-u te dobiti detaljne informacije o pripremnim tečajevima koje za pojedini test organizira IRO.

Savjetovanja u okviru Obrazovnog četvrtka u IRO-u besplatna su za sve sudionike.

 

KALENDAR OBRAZOVNOG ČETVRTKA U IRO-U

Za detaljni program svakog termina pratite objave na web-stranicama i društvenim mrežama Instituta za razvoj obrazovanja (Facebook i Instagram).

 

TRAVANJ

22. travnja 2021. u 18 sati: Eko Obrazovni četvrtak u IRO-u: Sve o studiju primijenjene ekologije u poljoprivredi Sveučilišta u Zadru (gost-predavači: predstavnici Odjela za ekologiju, agronomiju i akvakulturu Sveučilišta u Zadru)

Prijave: https://iro.clickmeeting.com/sve-o-studiju-primijenjene-ekologije-u-poljoprivredi-sveucilista-u-zadru/register

 

29. travnja 2021. u 18 sati: Obrazovni četvrtak u IRO-u: The Advantages of Liberal Arts Colleges and Universities in the U.S. (gost-predavač: Ben Iverson, Augustana University)

Prijave: https://iro.clickmeeting.com/the-advantages-of-liberal-arts-colleges-and-universities-in-the-u-s-/register

 

SVIBANJ

13. svibnja 2021. u 18 sati: Obrazovni četvrtak u IRO-u: Kako postati konzervator-restaurator? (gost-predavači: predstavnici Odjela za umjetnosti i restauraciju Sveučilišta u Dubrovniku)

Prijave: https://bit.ly/3v3ISgp

 

26. svibnja 2021. u 18 sati: Webinar – Studiranje u Ujedinjenom Kraljevstvu: Studiraj u UK-u od srpnja 2021. uz 100 % financiranu školarinu (gost-predavač: Stefan Lončar, OK Student)

Prijave: https://iro.clickmeeting.com/studiraj-u-uk-u-od-srpnja-2021-uz-100-financiranu-skolarinu/register

 

27. svibnja 2021. u 18 sati: Eko Obrazovni četvrtak u IRO-u: Ekološki studiji na community koledžima i sveučilištima u SAD-u (gost-predavači: predstavnici koledža Brookdale Community College)

Prijave: https://bit.ly/3v3ISgp

 

LIPANJ

 

10. lipnja u 18 sati: Eko Obrazovni četvrtak u IRO-u: Sve o obrazovnim aktivnostima Instituta za političku ekologiju (gost-predavač: Mladen Domazet (IPE))

Prijave: https://bit.ly/3v3ISgp