Obrazovni četvrtak u IRO-u

Obrazovni četvrtak u IRO-u

 

IRO od srpnja 2019. organizira tematska grupna savjetovanja pod nazivom Obrazovni četvrtak u IRO-u. Savjetovanja obuhvaćaju osnovne informacije o visokom obrazovanju u pojedinim zemljama te preporuke za pretraživanje studijskih programa i proces prijave. Uz obrazovnu savjetnicu iz Instituta za razvoj obrazovanja, svoje iskustvo i znanje o pojedinoj temi često prenose i gost-predavači. Riječ je o stipendistima, djelatnicima veleposlanstava, predstavnicima pojedinih sveučilišta i drugima.

Obrazovni četvrtak u IRO-u uključuje i informacije o standardiziranim testovima kao uvjetu upisa na inozemna sveučilišta (primjerice TOEFL, IELTS, SAT, GMAT i drugi). Također, svi zainteresirani sudionici imaju mogućnost posjetiti centar za testiranje u IRO-u te dobiti detaljne informacije o pripremnim tečajevima koje za pojedini test organizira IRO.

Savjetovanja u okviru Obrazovnog četvrtka u IRO-u besplatna su za sve sudionike.

 

KALENDAR OBRAZOVNOG ČETVRTKA U IRO-U

Za detaljni program svakog termina pratite objave na web-stranicama i društvenim mrežama Instituta za razvoj obrazovanja (Facebook i Instagram).

 

STUDENI

4. studenoga 2021. u 18:30 sati: Webinar Sve o studentskom životu u Hrvatskoj (gost: dr. sc. Marko Kovačić, Institut za društvena istraživanja u Zagrebu)

Prijave: https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZEkc–hqTwuH901GHvYxs7lFwsV3DjajdI2

 

Tjedan međunarodnog obrazovanja 15. – 19. 11. 2021.

16. studenoga u 18:30 sati: Webinar Studying STEM at U.S. Universities (gosti: Augustana University, University of Iowa, University of Missouri)

Prijave: https://iro.clickmeeting.com/studying-stem-at-u-s-universities/register

 

PROSINAC

16. prosinca u 18 sati: Obrazovni četvrtak u IRO-u: Studiraj vinogradarstvo i vinarstvo u Sloveniji! (gost: prof. dr. Branka Mozetič Vodopivec, dekanica Fakulteta za vinogradarstvo i vinarstvo Sveučilišta u Novoj Gorici)

Prijave: https://iro.clickmeeting.com/studiraj-vinogradarstvo-i-vinarstvo-u-sloveniji-/register