Obrazovni četvrtak u IRO-u

Obrazovni četvrtak u IRO-u

IRO od srpnja 2019. organizira tematska grupna savjetovanja pod nazivom Obrazovni četvrtak u IRO-u. Savjetovanja obuhvaćaju osnovne informacije o visokom obrazovanju u pojedinim zemljama te preporuke za pretraživanje studijskih programa i proces prijave. Uz obrazovnu savjetnicu iz Instituta za razvoj obrazovanja, svoje iskustvo i znanje o pojedinoj temi često prenose i gost-predavači. Riječ je o stipendistima, djelatnicima veleposlanstava, predstavnicima pojedinih sveučilišta i drugima.

Obrazovni četvrtak u IRO-u uključuje i informacije o standardiziranim testovima kao uvjetu upisa na inozemna sveučilišta (primjerice TOEFL, IELTS, SAT, GMAT i drugi). Također, svi zainteresirani sudionici imaju mogućnost posjetiti centar za testiranje u IRO-u te dobiti detaljne informacije o pripremnim tečajevima koje za pojedini test organizira IRO.

Savjetovanja u okviru Obrazovnog četvrtka u IRO-u besplatna su za sve sudionike.

 

KALENDAR OBRAZOVNOG ČETVRTKA U IRO-U

Za detaljni program svakog termina pratite objave na web-stranicama i društvenim mrežama Instituta za razvoj obrazovanja (Facebook i Instagram).

 

VELJAČA

11. veljače 2021. u 15 sati: Online Obrazovni četvrtak u IRO-u: Best Practices in Applying to Graduate School (webinar organiziran u suradnji s EducationUSA centrom iz Litve i udrugom Association of Professional Schools of International Affairs – APSIA)

Prijave: http://bit.ly/39q6FhP

 

18. veljače 2021. u 18 sati – Online Obrazovni četvrtak u IRO-u: Vrhunskim prijavnim esejom do inozemnih sveučilišta

Prijave: https://iro.clickmeeting.com/vrhunskim-prijavnim-esejom-do-inozemnih-sveucilista/register

 

25. veljače 2021. u 18:30 sati – Online Obrazovni četvrtak u IRO-u: Financial Aid and Cost-Saving Strategies for U.S. Universities

Prijave: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScWXOTAfrn9gm-miiIDyU4PmPhbR48LVnAdCO-adu0Ny55IpQ/viewform

 

OŽUJAK

4. ožujka 2021. u 18 sati: Eko Obrazovni četvrtak u IRO-u: Sve o studiju primijenjene ekologije mora u Dubrovniku (gost-predavači: predstavnici Odjela za akvakulturu Sveučilišta u Dubrovniku)

Prijave: https://iro.clickmeeting.com/sve-o-studiju-primijenjene-ekologije-mora-u-dubrovniku/register

 

11. ožujka 2021. u 18 sati – Online Obrazovni četvrtak u IRO-u: Grade Conversion to U.S. System and GPA Calculation (gost-predavač: Sonya Brauchle, predstavnica sveučilišta Mercy College, New York, SAD)

Prijave: https://iro.clickmeeting.com/grade-conversion-to-u-s-system-and-gpa-calculation/register