Objavljeno Izvješće o radu Instituta za razvoj obrazovanja za 2017. godinu

Objavljeno Izvješće o radu Instituta za razvoj obrazovanja za 2017. godinu

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) je u 2017. godini nastavio svoje uspješno djelovanje i rad na ostvarivanju svoje misije i ispunjavanju strateških ciljeva. Godišnje izvješće IRO-a donosi pregled glavnih postignuća i rezultata iz čega izdvajamo sljedeće:

  • IRO je uspješno nastavio raditi na unapređivanju politika visokog obrazovanja u Hrvatskoj, s posebnim naglaskom na osiguravanju kvalitete i povećanju internacionalizacije i mobilnosti u visokom obrazovanju
  • sudjelovao u izradi Nacionalnog plana za unapređivanje socijalne dimenzije visokog obrazovanja
  • obrazovne savjetnice iz IRO-a su pružale besplatnu savjetodavnu podršku učenicima i studentima
  • organizirao brojna obrazovna događanja – Sajam stipendija i visokog obrazovanja, EducationUSA i LLM sajmove visokih učilišta iz SAD-a te 25. godišnjicu Fulbright programa u Hrvatskoj.

 

U području obrazovnog savjetovanja, IRO je zadržao središnje mjesto za informacije o mogućnostima stipendiranja i studiranja u Hrvatskoj i inozemstvu te je u 2017. godini odgovoreno na više od 10.000 različitih upita o mogućnostima vezanima za nastavak obrazovanja i financijsku potporu za studije, a čak 10.000 posjetitelja posjetilo je Sajam stipendija i visokog obrazovanja u Zagrebu, Rijeci i Zadru u organizaciji IRO-a.

Cjeloviti tekst izvješća dostupan je na mrežnim stranicama IRO-a.