Jesi li student-roditelj? Tim #Mihael treba tvoju pomoć

Jesi li student-roditelj? Tim #Mihael treba tvoju pomoć

INSTITUT ZA RAZVOJ OBRAZOVANJA VODI ESF PROJEKT O DRUŠTVENO KORISNOM UČENJU

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) nositelj je projekta financiranog iz Europskog socijalnog fonda (ESF) pod nazivom „EDUpolicy LAB – društveno korisnim učenjem do jednakih obrazovnih mogućnosti“. Riječ je o projektu koji je usmjeren na unapređenje znanja i vještina studentica i studenata u rješavanju problema obrazovne integracije socijalno isključenih skupina kroz suradnju civilnog društva s visokoobrazovnim ustanovama. Projekt se provodi u partnerstvu s Akademijom dramskih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu,  Rudarsko-geološko-naftnim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Fakultetom za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta u Osijeku, Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu te Volonterskim centrom Slavonski Brod.

Nakon uspješno odrađenog edukacijskog modula sudionici projekta EDUpolicy LAB podijelili su se u tri tima. Svaki tim je odabrao jednu podzastupljenu, odnosno socijalno isključenu skupinu, s kojom će raditi u okviru drugog, praktičnog dijela programa koji započinje u travnju 2019. Odabrane su skupine tako studenti-roditelji (tim #Mihael), mladi iz alternativne skrbi (tim #Neshvaćeni) te mladi s problemima u ponašanju (tim #OdrežiEtiketu).

Glavni cilj projekta koji provodi tim #Mihael je uskladiti obrazovni sustav sa stvarnim potrebama samofinanciranih studenata-roditelja.

Za vrijeme projekta težit će:

  • upoznavanju s potrebama studenata-roditelja na uzroku od njih 20 (majke + očevi)
  • podizanju svijesti barem 100 članova akademske zajednice na 4 sastavnice zagrebačkog i osječkog sveučilišta o prisutnosti studenata-roditelja i poteškoćama s kojima se eventualno susreću

  • izradi prijedloga intervencije u obrazovni sustav

 

Više o samom timu i njihovom projektu pročitaj ovdje.

Svi studenti-roditelji zainteresirani za sudjelovanje u projektu mogu se uključiti ispunjavanjem trominutne ankete na poveznici.

Društveno korisno učenje (DKU) je nastavna metoda kojom studenti znanje i vještine stečene kroz studij primjenjuju na razvoj projekta kojima se rješava konkretan društveni problem, bez obzira na područje djelovanja. Ako želite doznati više o metodi ili projektu EDUpolicy LAB, pozivamo vas da posjetite službenu stranicu www.edupolicylab.com ili se pak povežete s projektnim konzorcijem putem Facebook stranice.