Institut za razvoj obrazovanja održao predavanje “EU fondovima do kvalitetnog i inkluzivnog obrazovanja”

Institut za razvoj obrazovanja održao predavanje “EU fondovima do kvalitetnog i inkluzivnog obrazovanja”

U sklopu Dana otvorenih vrata udruga 2019. godine Institut za razvoj obrazovanja (IRO) održao je dana 16. svibnja 2019. predavanje “EU fondovima do kvalitetnog i inkluzivnog obrazovanja.”

Institut za razvoj obrazovanja sudjelovao je na ovogodišnjem Danu otvorenih vrata udruga koji je organizirao Ured za udruge. U sklopu događanja pomoćnica izvršnog direktora Nina Vranešević Marinić predstavila je aktivnosti koje IRO pruža kao centar za savjetovanje i pružanje podrške institucijama u području visokog obrazovanja. Dodatno, predstavila je i četiri EU projekta financiranih iz Europskog socijalnog fonda (ESF) koje trenutno provodi i/ili u kojima sudjeluje kao partner, a koji su povezani uz javne politike visokog obrazovanja i socijalnu dimenziju obrazovanja.

Također, u sklopu predavanja voditeljica razvoja politika visokog obrazovanja u Institutu za razvoj obrazovanja, Jasenka Begić, predstavila je metodu društveno korisnog učenja i program projekta EDUpolicy LAB.

Više o samom Danu otvorenih vrata udruga 2019. možete pročitati ovdje.

Društveno korisno učenje (DKU) je nastavna metoda kojom studenti znanje i vještine stečene kroz studij primjenjuju na razvoj projekta kojima se rješava konkretan društveni problem, bez obzira na područje djelovanja. Ako želite doznati više o metodi ili projektu EDUpolicy LAB, pozivamo vas da posjetite službenu stranicu www.edupolicylab.com ili se pak povežete s projektnim konzorcijem putem Facebook stranice.