Institut za razvoj obrazovanja podržava štrajk nastavnika!

Institut za razvoj obrazovanja podržava štrajk nastavnika!

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) podržava štrajk nastavnika te se pridružio prosvjedu 25. studenoga 2019. u Zagrebu.

 Institut za razvoj obrazovanja (IRO) ekspertna je nevladina organizacija koja se zalaže za zalaže za sustav visokog obrazovanja koji će osiguravati jednake obrazovne mogućnosti, voditi se načelom osiguranja kvalitete, promicati međunarodnu suradnju, poticati cjeloživotno učenje te odgovarati potrebama pojedinca i društva.

Vrijednosti za koje se zalaže Institut za razvoj obrazovanja su pravednost, participativnost i transparentnost, suradnja i kvaliteta.

Kako se visoko obrazovanje, koje je u fokusu Instituta za razvoj obrazovanja, temelji i nastavlja na prethodne razine obrazovanja – osnovno i srednje obrazovanje – iz naše misije i vizije proizlazi podrška svim naporima da cjelokupni obrazovni sustav u Republici Hrvatskoj bude kvalitetniji, pravedniji i suvremeniji.

Stoga se IRO dana 25. studenog 2019. pridružio prosvjedu na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, u znak podrške nastavnicima koji se bore za svoja prava, ali i za svoje dostojanstvo, kao i za dignitet struke.