Dodijelili smo naše mikro-stipendije!

Dodijelili smo naše mikro-stipendije!

Ovoga svibnja dodijelili smo i posljednju mikro-stipendiju u okviru projekta U.S. Mobility Micro-Grants! Riječ je o projektu kojim su Institut za razvoj obrazovanja, kao jedini ovlašteni centar mreže EducationUSA u Hrvatskoj, i Veleposlanstvo SAD-a odlučili pomoći učenicima i studentima koji planiraju studirati u SAD-u pri pokrivanju troškova pripreme za prijavu i upisa na željeno sveučilište.

Međunarodno prepoznata visoka učilišta, bogat studentski život, fleksibilnost i tisuće studijskih programa s kojima se može mjeriti rijetko koja zemlja u svijetu samo su neki od razloga zašto je SAD već dugi niz godina među najpopularnijim obrazovnim destinacijama za hrvatske studente, ali i studente drugih zemalja. Naime, kroz posljednja desetljeća Sjedinjene Američke Države stvorile su snažan i jedinstven sustav koji omogućava da više od milijun međunarodnih studenata uspješno upisuje i završava studij u toj zemlji.

Stipendije su često preduvjet za mobilnost studenata, a nedostatak sredstava za obavljanje pripremnih aktivnosti, poput pripreme za polaganje standardiziranih testova (npr. TOEFL, SAT, GMAT) i samog testiranja, prijevoda dokumentacije, troškova prijave na visoka učilišta ili troškova izrade vize nerijetko predstavljaju prepreke odlasku na studij u inozemstvu. Zato su Veleposlanstvo SAD-a i Institut za razvoj obrazovanja pokrenuli projekt u okviru kojega su odlučili financirati studente koji se pripremaju za prijavu i upis na neko od akreditiranih američkih visokih učilišta. Uz financijsku potporu, cilj ovog projekta je omogućiti hrvatskim studentima mnogo lakši nastavak obrazovanja, ali i savjetodavnu pomoć pri pripremi za studij na američkim sveučilištima koju će im pružiti savjetnici mreže EducationUSA u Institutu za razvoj obrazovanja.

Upoznajte neke od naših ovogodišnjih stipendista na sljedećoj video snimci: