Održana edukacija o ishodima učenja na Zdravstvenom veleučilištu

Održana edukacija o ishodima učenja na Zdravstvenom veleučilištu

Institut za razvoj obrazovanja u sklopu svojih savjetodavnih usluga nudi edukacije i radionice o ishodima učenja u visokom obrazovanju (na razini nastavnog predmeta, na razini studijskog programa i u kontekstu stručne prakse) sukladno metodologiji Hrvatskog kvalifikacijskog okvira.

Nakon uspješnih edukacija o ishodima učenja kolegija održanima na Veleučilištu Velika Gorica, Veleučilištu Hrvatsko zagorje Krapina i Tehničkom veleučilištu u Zagrebu, dr. sc. Ana Skledar Matijević održala je 15. i 22. listopada 2020. edukaciju o ishodima učenja kolegija, ishodima učenja studijskog programa i ishodima učenja stručne prakse na Zdravstvenom veleučilištu.

Zdravstveno veleučilište provodi projekt Unaprjeđenje i provedba stručne prakse na studiju sestrinstva koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda (ESF), Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“. U sklopu projektnih aktivnosti organizirana je dvodnevna radionica o ishodima učenja za nastavnike iz Zdravstvenog veleučilišta i mentore praktične nastave s radilišta, tijekom koje je su polaznici izbrusili vještine zapisivanja ishoda učenja, ali i kroz konstruktivnu i vrlo zanimljivu raspravu razmatrali potrebe i očekivanja u vezi stručne prakse na studiju sestrinstva iz perspektiva visokoga učilišta, radilišta i potreba tržišta rada.