Održan webinar o diplomskim i doktorskim programima na sveučilištu Central European University

Održan webinar o diplomskim i doktorskim programima na sveučilištu Central European University

Institut za razvoj obrazovanja, kao ovlašteni predstavnik sveučilišta Central European University (CEU) u Hrvatskoj, je u suradnji s tim sveučilištem i njihovom predstavnicom Zsuzsom Papp organizirao predstavljanje diplomskih i doktorskih studija tijekom online izdanja Obrazovnog četvrtka u IRO-u 17. prosinca 2020.

Na webinaru je sudjelovalo 28 sudionika koji su imali prilike saznati više informacija o  sveučilištu, o uvjetima upisa na diplomske i doktorske studijske programe te mogućnostima financiranja studija. Uz to, sudionici su tijekom webinara dobili savjete i čuli iskustva studenata s diplomskih studija na CEU-u.

Studentica Carolina iz Brazila istaknula je kako je važno početi sa cjelokupnom pripremom i prikupljanjem potrebnih dokumenata mnogo ranije kako bi se izbjegle moguće komplikacije i stres. Iznijela je savjet budućim studentima da započnu odabir studija kroz proučavanje mogućnosti financiranja jer ipak je to korak koji je odlučujući faktor za većinu studenata prilikom odabira studija u inozemstvu.

Adnan iz BiH podijelio je kako je važno prilikom prijave na studij pokazati svoju autentičnost, odnosno prikazati svoju osobnost i motiviranost kroz svoje dosadašnje uspjehe i postignuća te obrazovna, volonterska i radna iskustva.

Timur iz Rusije saznao je za CEU na svojem matičnom sveučilištu. Sa sudionicima je podijelio svoje iskustvo pripreme za standardizirane testove te cjelokupan proces pripreme za upis na ovo prestižno sveučilište.

Multikulturalno okruženje studiranja vidljivo je kroz više od 1400 studenata iz više od 100 zemalja svijeta te preko 300 profesora iz više od 30 zemalja. Studenti aktivno sudjeluju na predavanjima kroz debate, otvorenu razmjenu ideja, kritičko razmišljanje te stječu vještine tumačenja informacija i analize podataka.

Studenti koji se prijave na diplomske i doktorske studije do 1. veljače 2021. imat će mogućnost dobiti financijsku potporu CEU-a koja pokriva troškove školarine u punom ili djelomičnom iznosu i mjesečni džeparac.

Više o upisima na te programe saznajte ovdje.