Na Obrazovnom četvrtku u IRO-u odsad i o ekologiji!

Na Obrazovnom četvrtku u IRO-u odsad i o ekologiji!

Ovog ožujka u okviru Obrazovnog četvrtka u IRO-u održat će se webinar kojim će se predstaviti Primijenjena ekologija mora – novi preddiplomski sveučilišni studij Sveučilišta u Dubrovniku.

Studij se od ove akademske godine izvodi  na Odjelu za akvakulturu. Ima holistički pristup znanostima o moru, s ciljem unapređenja kvalitete i prilagođavanja potrebama društva i tržišta rada.

Studij je u skladu sa svim nacionalnim i međunarodnim propisima i strategijama koje se tiču zaštite mora i priobalja i njihovog racionalnog iskorištavanja, a svrha studija je obrazovanje stručnjaka za rad u različitim djelatnostima, poput akvakulture, turizma ili pomorstva, koji će uz dobro poznavanje funkcioniranja morskih ekosustava pridonositi i održivom razvoju vezanih djelatnosti.

Inače, ovim webinarom IRO pokreće eko-izdanje Obrazovnog četvrtka u IRO-u – seriju događanja u okviru svojeg popularnog programa grupnih savjetovanja na kojima će glavna tema biti ekologija i na kojima će predstavljati studiji iz područja ekologije na hrvatskim i inozemnim sveučilištima.

Sudjelovanje na webinaru Sve o studiju primijenjene ekologije mora u Dubrovniku, koji će se održati 4. ožujka 2021. u 18 sati, je besplatno, a prijave u tijeku. Prijaviti se možete ovdje: https://iro.clickmeeting.com/sve-o-studiju-primijenjene-ekologije-mora-u-dubrovniku/register.