Objavljeni rezultati istraživanja o studentskom životu u doba pandemije

Objavljeni rezultati istraživanja o studentskom životu u doba pandemije

Istraživanje o studentskom životu u doba pandemije jedinstveno je istraživanje provedeno na više od 9000 studenata u Europskom prostoru visokog obrazovanja.

 

Ono donosi iznimno zanimljive rezultate o prilagodbi studenata na studij tijekom COVID-19 pandemije: utjecaj pandemije na nastavu i ocjenjivanje, radno opterećenje studenata, utjecaj na njihove društvene mreže i emocionalnu stabilnost, utjecaj na studentske financije, mogućnost rada uz studiranje te dostatnost studentskih vještina i infrastrukture potrebne za studiranje od kuće.

 

Istraživanje je provela Europska studentska unija u suradnji sa Sveučilištem u Zadru, IRO-om te hrvatskim Ministarstvom znanosti i obrazovanja. IRO je izradio policy preporuke na temelju rezultata istraživanja.

 

Više informacija dostupno je na: https://www.esu-online.org/?publication=student-life-during-the-covid-19-pandemic-lockdown-europe-wide-insights.

 

Saznajte rezultate istraživanja ovdje: https://www.esu-online.org/wp-content/uploads/2021/04/0010-ESU-SIderalCovid19_WEB.pdf.