Krenuo je CEU tjedan!

Krenuo je CEU tjedan!

Ovaj tjedan održava se drugi po redu CEU tjedan u organizaciji Instituta za razvoj obrazovanja (IRO), ovlaštenog predstavnika sveučilišta Central European University (CEU) za Hrvatsku. U sljedećih pet dana predstavit će se preddiplomski, diplomski i poslijediplomski studijski programi CEU-a, ali i mogućnosti za dobivanje financijske potpore za studij na tom prestižnom sveučilištu.

U razdoblju od 29. studenoga do 3. prosinca IRO će svoje aktivnosti informiranja i savjetovanja posvetiti CEU-u, sveučilištu sa sjedištem u Beču koje nudi dvostruku diplomu – austrijsku i američku.

Zašto hrvatski studenti odabiru CEU?

CEU nudi programe iz društvenih i humanističkih znanosti, poduzetništva, ekonomije, prava, znanosti o okolišu, znanosti o mrežama i kognitivne znanosti, a među najtraženijim programima na sveučilištu su političke znanosti i međunarodni odnosi, filozofija i povijest.

Budući da sveučilište nastoji privući najbolje studente iz cijelog svijeta, svojim studentima nudi razne vrste financijske potpore za studij, pa je tako u akademskoj godini 2020./2021. financijsku potporu primalo 84% studenata CEU-a u obliku smanjenja školarine, stipendije, džeparca ili plaćenog smještaja. Zbog takvih pogodnosti za studente ne čudi podatak da je čak 355 studenata iz Hrvatske već steklo svoju diplomu na ovom sveučilištu.

Program CEU tjedna

Tijekom CEU tjedna IRO je za sve zainteresirane za studij na CEU-u u Austriji pripremio niz aktivnosti kako bi ih informirao o mogućnostima koje nudi sveučilište CEU na svim razinama studija. S obzirom da je 1. veljače 2022. glavni rok za prijavu za studijske programe i financijsku potporu CEU-a, tijekom trajanja CEU tjedna zainteresirani će saznati i sve o postupku prijave na ovo sveučilište te o dostupnim stipendijama i drugim vrstama financijske potpore za studente.

U utorak, 30. studenoga, u 19 sati svi učenici, roditelji i ostali zainteresirani za preddiplomske programe koje nudi CEU imat će priliku sudjelovati na besplatnom webinaru pod nazivom: Preddiplomski programi na CEU-u – Kako se upisati?, koji će voditi obrazovna savjetnica u IRO-u Ana Uglešić i predstavnica CEU-a Andrea Vagi. Za sudjelovanje na ovom događanju potrebna je registracija preko sljedeće poveznice: https://iro.clickmeeting.com/ceu-undergraduate-programs-how-to-enroll-/register.

U četvrtak, 2. prosinca, u 18 sati predstavnica sveučilišta CEU Zsuzsa Papp i studenti na diplomskim programima CEU-a održat će webinar pod nazivom Diplomski i poslijediplomski programi i financijska potpora CEU-a. Sudjelovanje na ovom webinaru također je besplatno uz prethodnu prijavu: https://iro.clickmeeting.com/ceu-graduate-studies-and-financial-aid/register.

IRO će tijekom čitavog tjedna na svojim društvenim mrežama – Instagram profilu iro.hr i Facebook profilu Institut za razvoj obrazovanja – objavljivati važne informacije o CEU-u i studijskim programima koje nudi. Uz to, IRO je pripremio i posebnu pogodnost za sve sudionike ovotjednih webinara – popust na pripremne tečajeve za testove koji su često uvjet za upis na sveučilišta u inozemstvu – TOEFL, GMAT i GRE.

Više informacija o prijavama na CEU

Svi zainteresirani za studiranje na ovom sveučilištu odsad mogu pronaći zanimljive informacije na IRO-ovoj stranici: https://iro.hr/ceu-central-european-university/. Više o prijavama na preddiplomske programe CEU-a dostupno je i preko poveznice http://bit.ly/2rkFeD8, a za prijave na diplomske i poslijediplomske programe potrebno je posjetiti sljedeću stranicu: http://bit.ly/2t8aTbc.