Ovog studenoga očekuje nas bogat program u Tjednu međunarodnog obrazovanja!

Ovog studenoga očekuje nas bogat program u Tjednu međunarodnog obrazovanja!

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) i njegov EducationUSA centar, u suradnji s Veleposlanstvom SAD-a u Hrvatskoj, i ove godine organiziraju bogat program događanja u Tjednu međunarodnog obrazovanja!

Od 14. do 18. studenoga IRO, jedini ovlašteni EducationUSA centar u Hrvatskoj, pripremio je događanja online i uživo te nagradne natječaje ususret ovom tjednu te tijekom njega.

U ponedjeljak, 14. 11., svi zainteresirani za savjete u vezi studiranja u Americi ili za pripremu za prijave na studij u toj zemlji te za polaganje standardiziranih testova potrebnih za prijavu na američke programe imat će priliku posjetiti EducationUSA centar od 11 do 15 sati, kada će se održati Dan otvorenih vrata EducationUSA centra, koji se nalazi u Institutu za razvoj obrazovanja na adresi Prilaz Gjure Deželića 30. Tom prigodom posjetitelji će moći razgovarati s obrazovnim savjetnicima, posjetiti knjižnicu centra s resursima za pripremu za prijavu na studij u Americi te posjetiti centar za testiranje za testove TOEFL, ACT, GMAT, koji su često uvjet za upis na američke programe. Grupni posjeti centru također su mogući uz prethodnu najavu na email adresu: iro@iro.hr.

Istog dana bit će pokrenut i nagradni natječaj na Instagram profilima EducationUSA centra i IRO-a na temu studiranja u inozemstvu, a dobitnika, odnosno onoga koji ostavi najbolji komentar na tu temu, očekuju zanimljive nagrade.

U srijedu, 16. 11., u 18:30 sati održat će se Zoom webinar pod nazivom Kako pronaći financijsku potporu za studij u SAD-u? Gost webinara bit će predstavnik američkog sveučilišta DePauw University, koji će govoriti o različitim vrstama potpora za međunarodne studente, ali i o stipendijama za preddiplomski studij koje to sveučilište već tradicionalno dodjeljuje hrvatskim studentima. Za sudjelovanje je potrebna prijava preko poveznice: .

Već u četvrtak, 17. 11., u 18 sati svi zainteresirani za ekologiju, ali i za iskustvo studiranja u Americi i kako ono može biti važno i poticajno za razvoj karijere pozvani su u EducationUSA centar na razgovor uživo pod nazivom Od američkog obrazovanja do pokretanja uspješnog posla. Razgovor će se održati s Marinom Matijević, pokretačicom inicijative za praktično informiranje o društveno odgovornom ponašanju pojedinca Ja bolji građanin, čiji popularni Instagram profil broji preko 10 000 pratitelja. Budući da je Marina nekadašnja studentica Sveučilišta u Miamiju, sudionicima ovog događanja prenijet će svoje iskustvo studiranja u Americi, ali i reći kako ju je to iskustvo potaknulo da pokrene spomenutu inicijativu. Za sudjelovanje na ovom događanju potrebna je prijava preko sljedeće poveznice: .

Također podsjećamo da od 3.-14. 11. traje i natječaj za najbolji esej na engleskom jeziku, koji se organizira ususret Tjednu međunarodnog obrazovanja. Više informacija o tom natječaju za srednjoškolce dostupno je na sljedećoj poveznici: https://iro.hr/2022/11/02/14353/.