Objavili smo pobjednike natječaja za najbolji esej na engleskom jeziku!

Objavili smo pobjednike natječaja za najbolji esej na engleskom jeziku!

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) i njegov EducationUSA centar s ponosom objavljuju pobjednike natječaja za najbolji esej na engleskom jeziku, organiziran ususret ovogodišnjem Tjednu međunarodnog obrazovanja u suradnji s Veleposlanstvom SAD-a u Hrvatskoj!

Moramo priznati, konkurencija je bila jaka, na naš mail stiglo je 90 eseja iz raznih dijelova Hrvatske: Slavonski Brod, Osijek, Požega, Koprivnica, Šibenik, Zadar, Novska, Vukovar, Dubrovnik, Našice, Vinkovci, Daruvar, Rab, Vis i Zagreb. A kvaliteta eseja bila je nevjerojatna i zbog toga smo zahvalni svima koji su sudjelovali u našem natječaju.

No, dobitnik može biti samo jedan, a naša komisija jednoglasno je odlučila da prvu nagradu dobiva Leona Hauzer iz II. gimnazije Osijek! Njezin sjajan esej možete već sljedeću srijedu pročitati na našem IRO blogu, a Leona dobiva i poklon-paket koji je za nju pripremilo Veleposlanstvo SAD-a u Hrvatskoj.

Budući da je utrka za najbolji esej bila tijesna, a izvanrednih eseja zaista mnogo, odlučili smo sljedeći mjesec objaviti još jedan esej koji nam je bio gotovo jednako drag kao i Leonin. Drugo mjesto osvojila je Ema Gita Šimić iz Prirodoslovne škole Split!

Među sjajnim esejima bili su i oni sljedećih autora:

  • Nikola Staničić (American Academy Zagreb) – najkreativniji esej!
  • Roko Baraka (Gimnazija Jurja Barakovića Zadar)
  • Andreas Lovrić (Gornjogradska gimnazija Zagreb)
  • Karlo Varnica (III. gimnazija Osijek)
  • Olivia Šiljić (Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split)
  • Marija Majić (Gimnazija Sesvete Zagreb).

Eseji tih autora bit će izloženi u IRO-u da bi svi posjetitelji našeg centra imali priliku pročitati ove odlične radove, a objavit ćemo ih i na našim društvenim mrežama.

Ovdje bismo mogli nabrojati još čitav niz autora koji su nas iznenadili svojom kreativnošću, znanjem engleskog jezika i lakoćom pisanja na stranom jeziku. Jedno VELIKO HVALA ide svima vama koji ste sudjelovali na našem natječaju, nadamo se da ćete i u budućnosti biti dio aktivnosti koje organiziramo. I, naravno, veliko hvala ide i školama i profesoricama koje su potaknule svoje učenike da se uključe u ovaj natječaj. Bez njih ne bi ni bilo ovog natječaja niti bi rezultati bili ovako kvalitetni.