Sudjeluj u besplatnom programu Idemo na faks!

Sudjeluj u besplatnom programu Idemo na faks!

Ušli smo u veljaču i približili se još više drugom dijelu zimskih praznika za srednjoškolce, ali i početku novog programa Instituta za razvoj obrazovanja (IRO) koji će se održavati baš tijekom tog tjedna!

Naime, tijekom zimskih praznika , dakle u razdoblju 20. – 24. 2., IRO organizira program Idemo na faks! – seriju besplatnih zanimljivih i korisnih radionica i savjetovanja s namjerom da se srednjoškolcima koji razmišljaju o studiju u inozemstvu olakša priprema za studij u inozemstvu.

Riječ je o programu namijenjenome srednjoškolcima, s naglaskom na učenike drugih i trećih razreda srednje škole, koji se žele na vrijeme pripremiti za prijave na studij u Europi ili SAD-u. U tjedan dana sudionici programa imat će priliku:

  • Saznati više o opcijama za studij u inozemstvu i financiranje takvog studija, samostalno pretraživati sveučilišta i studijske programe te kreirati kraći popis sveučilišta i programa koji ih zanimaju (radionica Kamo na faks (i kako ga platiti)? – ponedjeljak, 20. 2. u 16 sati)

 

  • Saznati što je potrebno za pisanje prijavnog eseja za studij u inozemstvu iz prve ruke, od predstavnika američkog Maryville Collegea (Radionica pisanja prijavnog eseja – utorak, 21. 2. u 16 sati)

 

  • Dobiti informacije o tome koje troškove studenti mogu očekivati za vrijeme studija u inozemstvu, izračunati vlastite mjesečne troškove i napraviti financijski plan za studij u inozemstvu (radionica Kako izraditi financijski plan za studij u inozemstvu? – srijeda, 22. 2., u 16 sati)

 

  • Vježbati za polaganje testa TOEFL s našom iskusnom profesoricom engleskog jezika i dobiti savjete za uspješno polaganje tog testa engleskog jezika potrebnog za upis studija na engleskome, ali i ostvariti mogućnost popusta za pripremni tečaj u IRO-u (Priprema za polaganje TOEFL-a – četvrtak, 23. 2., u 18 sati)

 

  • Zakazati individualno savjetovanje s našom obrazovnom savjetnicom (petak, 24. 2. od 10 do 12 sati).

Prijavi se i ti za ovaj besplatan program: bit.ly/IdemoNaFaks, razgovaraj sa stručnjacima za visoko obrazovanje i poveži se s drugim učenicima koji žele studirati u inozemstvu!

Događanja se održavaju u prostorijama IRO-a, Prilaz Gjure Deželića 30, a iznimno je moguće i praćenje preko Zooma (za praćenje online molimo pošaljite upit na iro@iro.hr). IRO savjetuje da polaznici programa sudjeluju na svim događanjima, iako je moguće praćenje i samo određenih događanja organiziranih u okviru programa.