Dobrodošli na stranicu posvećenu sveučilištu
Central European University

Central European University (CEU) nalazi se u Beču (Austrija) i nudi preddiplomske i diplomske studijske programe na engleskom jeziku. Institut za razvoj obrazovanja predstavnik je CEU-a u Hrvatskoj i nudi informacije i savjetovanja o prijavama za studij i studiranju na tom prestižnom sveučilištu.
2

CEU je sveučilište akreditirano u SAD-u i Austriji, stoga studenti po završetku studija dobivaju dvostruku diplomu – američku i austrijsku

100

Na sveučilištu studiraju i rade ljudi iz preko 100 zemalja, koji čine usko povezanu zajedicuu kojoj se potiču rasprave i razmjena ideja.

355

Na sveučilištu je dosad studiralo 355 hrvatskih studenata, a u akademskoj godini 2021./2022. ondje se nalazi 28 studenata iz Hrvatske.

Zašto odabrati CEU?

CEU nudi programe iz društvenih i humanističkih znanosti, poduzetništva, ekonomije, prava, znanosti o okolišu, znanosti o mrežama i kognitivne znanosti. Najtraženiji programi na sveučilištu uključuju političke znanosti i međunarodne odnose, filozofiju, povijest, poslovne analitike i administraciju.

Sveučilište nastoji privući najbolje studente iz cijelog svijeta, stoga svojim studentima nudi i stipendije, koje su osobito velikodušne za studente na diplomskim programima.

 

U akademskoj godini 2020./2021. 84 % studenata CEU-a primalo je financijsku potporu u obliku smanjenja školarine, stipendije, džeparca ili plaćenog smještaja.

Imaš puno dobrih ideja? Razmišljaš o budućnosti svoje zajednice? Misliš da si prirodni vođa? Ili možda voliš rješavati probleme? Onda je CEU za tebe. Budi i ti dio raznolike zajednice studenata u Beču, pohađaj nastavu koju održavaju vrhunski nastavnici koji žele čuti tvoje mišljenje, skroji studij prema svojim interesima i stekni prijatelje za cijeli život!

CEU nudi tri preddiplomska studijska programa,

koji tebi najviše odgovara

Quantitative Social Sciences
Culture, Politics and Society
Philosophy, Politics and Economics

Više o prijavama na studij na CEU-u, rokovima i zanimljivim događanjima:

Želiš zakazati individualno savjetovanje o CEU-u?

Obrati se Institutu za razvoj obrazovanja na iro@iro.hr.

Želiš studirati u otvorenoj i dinamičnoj zajednici studenata u srcu Europe? Onda izaberi CEU! Nastava je ondje usredotočena na ključna pitanja 21. stoljeća, a vrhunski studijski programi na diplomskoj i poslijediplomskoj razini izlaze iz okvira određenog područja ili discipline u cilju stvaranja nove generacije mislioca i pokretača promjena.

Koje te područje zanima?

Cognitive Science
Economics and Business
Environmental Sciences and Policy
Gender Studies
History
International Relations
Legal Studies
Medieval Studies
Nationalism Studies
Network and Data Science
Philosophy
Political Science
Public Policy
Sociology and Social Anthropology

Više informacija o prijavama na CEU-u, rokovima i zanimljivim događanjima:

Želiš zakazati individualno savjetovanje o CEU-u?

Obrati se Institutu za razvoj obrazovanja na iro@iro.hr.

Bivši studenti CEU-a o Beču