GMAT – TEST

Sve informacije o GMAT testu

Datumi testiranja

GMAT testiranje se održava najmanje dva puta mjesečno, obično subotom od 14:30 do 19:00 sati. Svaki kandidat može polagati test svakih 16 dana i najviše pet puta u 12 mjeseci. Dostupnost mjesta na testiranjima ovisi o razdoblju u godini kada ispit prijavljujete, broju dostupnih mjesta u pojedinom centru za testiranje, kao i o tome je li određeni centar otvoren na željene datume.

 


Od 14. kolovoza 2020. u Institutu za razvoj obrazovanja možete polagati i novi standardizirani test poznavanja engleskog jezika – PTE Academic. Test ocjenjuje četiri vještine govora, slušanja, čitanja i pisanja. Traje otprilike 3 sata i daje ocjenu temeljenu na GSE (Global Scale of English). PTE Academic prihvaćaju tisuće institucija i koristi se za odobravanje za sve kategorije viza i imigracije Velike Britanije, Australije i Novog Zelanda. Prijaviti se možete putem sljedeće poveznice: https://pearsonpte.com/

Uz GMAT i PTE-Academic, u našem testnom centru možete polagati i ostale PearsonVUE testove: (ISC)2, AHIMA, CPA Australia, Executive Assessment, GMAC(R) Assessments, Graduate Management Admission Council (R), UCAT, VUE Testing i PMI – Project Management Institute.*

*PMI- Project Management Institute može se prijaviti od 1. srpnja 2019. putem službene stranice https://home.pearsonvue.com/pmi


 

Trenutno stanje dostupnosti termina za sve Pearson Vue testove možete pronaći na službenoj internetskoj stranici https://home.pearsonvue.com/test-taker.aspx

Postoji i mogućnost da u trenutku prijave navedeni datumi polaganja budu nedostupni zbog popunjenosti. Zbog toga savjetujemo pravodobnu prijavu za polaganje testa radi osiguranja željenog termina.

 

Tijekom epidemije koronavirusa (COVID19) IRO uvodi mjere koje će zaštititi stranke i zaposlenike za vrijeme boravka u uredu od moguće zaraze koronavirusom.
Molimo sve polaznike da se pridržavaju sljedećih mjera:

  • Molimo da pričekate zaposlenika na ulaznim vratima koji će vam prije ulaska u prostor izmjeriti temperaturu. Napominjemo kako u IRO ured ne može ući osoba koja ima temperaturu od 37,5 ili više stupnjeva.
  • Molimo koristite vlastitu zaštitnu masku cijelo vrijeme boravka u uredu IRO-a i u testnom centru. Napominjemo da IRO ne osigurava zaštitne maske te osoba koja nema svoju zaštitnu masku neće moći ući u IRO ured.
  • Molimo da zaštitnu masku nosite cijelo vrijeme boravka u IRO uredu i u testnom centru.
  • Molimo da se držite minimalno predviđenog razmaka od druge osobe tijekom boravka u IRO uredu.
  • Zaštitnu opremu možete baciti isključivo u za to predviđenu kantu za otpad koja se nalazi na izlazu iz IRO ureda.
Struktura testa

Test traje otprilike 4 sata (uključujući dvije pauze od 8 minuta).

 

Sastoji se od četiri dijela: Analytical Writing Assessment, Integrated Reasoning, Quantitative Section i Verbal Section.

Prijava testa

Polaznici testa ostvaruju svoj račun na službenoj stranici GMAT testa, mba.com. Test se može prijaviti na jedan od sljedećih načina:

  • preko službene internetske stranice GMAT testa, mba.com
  • telefonski, pozivom službenom GMAT registracijskom centru za Europu u Velikoj Britaniji, na broj 0044-161-855-7219 (uredovno vrijeme: ponedjeljak – petak 10:00 – 19:00 sati). Napomena: telefonska usluga registracije se naplaćuje 10 USD po pozivu
  • poštom: ispunjeni prijavni obrazac (PDF format, 4.4 MB) poslati na adresu: Pearson VUE, Attention: GMAT Program. PO Box 581907, Minneapolis, MN, 55458-1907, USA

faksom: ispunjeni prijavni obrazac (PDF format, 4.4 MB) poslati na broj 0044-161-855-7301

Cijena testa

Cijena GMAT testa za prijave i plaćanje online: 285 USD

Plaćanje

Postoji nekoliko načina plaćanja GMAT testa. Naša preporuka je da odaberete plaćanje kreditnom karticom (American Express, MasterCard, VISA, JCB). Plaćanje se obavlja prilikom prijave testa. Za informacije o preostalim načinima plaćanja, molimo posjetite službenu stranicu GMAT testa: http://www.mba.com/global/the-gmat-exam/prepare-for-the-gmat-exam/plan-for-test-day/paying-for-the-gmat.aspx.

Rezultati

Rezultati GMAT testiranja vrijede pet godina od datuma testiranja.

Na GMAT testiranju može se ostvariti ukupni rezultat od 200 do 800 bodova, dok se Analytical Writing Assessment boduje od 0 do 6. Svi kandidati koji polažu GMAT test mogu na kraju testa poništiti  ili prihvatiti rezultate. Kandidati koji prihvate rezultate imaju pravo na dvije vrste certifikata s rezultatima:

  • Unofficial score report – neslužbeni rezultati testa u printanom obliku dostupni su na dan testiranja. Pokazuju rezultate ostvarene na Quantitative i Verbal dijelu testa, ali ne sadrže ocjenu Analytical Writing Assessment i Integrated Reasoning dijela.
  • Official score report – certifikat sa službenim rezultatima svih dijelova testa šalje se na adrese institucija koje su kandidati prijavili za primanje rezultata. Rezultati se šalju poštom unutar 20 dana nakon datuma polaganja testa, a točan datum dostave rezultata ovisi o lokaciji na koju se certifikat isporučuje. Kandidati će unutar 20 dana nakon datuma testiranja na e-mail adresu dobiti e-mail s rezultatima, koje će moći, po potrebi, preuzeti i ispisati.

 

Svaki kandidat može besplatno registrirati do 5 institucija kojima će se direktno slati certifikati s rezultatima (official score report). Kandidat mora registrirati te institucije na dan testiranja (na samom početku testiranja).

Za naknadne registracije i molbe dodatnih certifikata s rezultatima (additional score reports) potrebno je prijaviti primatelje online, telefonski (nadoplata 10 USD po pozivu), poštom ili faksom te izvršiti nadoplatu ovisno o broju institucija na koje želite poslati rezultate vašeg GMAT testa (cijena je 28 USD po certifikatu). Više informacija potražite na stranici: http://www.mba.com/global/the-gmat-exam/gmat-exam-scoring/your-score-report/send-your-scores.aspx.