TOEFL – PRIPREMNI TEČAJ

Sve informacije o TOEFL pripremnom tečaju

Struktura pripremnog tečaja

Pripremni tečaj detaljno obrađuje sve dijelove testa TOEFL iBT kroz intenzivnu vježbu i rad na provjerenoj literaturi:

 • slušanje – upoznavanje s vještinama i strategijama za uspješno rješavanje zadataka u dijelu testa koji se odnosi na slušanje, uz korištenje originalnih materijala
 • čitanje – temeljita priprema za uspješan pristup tekstovima tipičnim za TOEFL iBT, vježbanje svih vrsta pitanja u ovom dijelu testa
 • pisanje – upute, vježbanje i personaliziran pristup evaluaciji eseja, upoznavanje s korisnim vokabularom i gramatičkim strukturama odnosno pravilnom organizacijom teksta potrebnom za dobar rezultat u ovom dijelu testa
 • govor – usavršavanje govornog engleskog jezika kako bi se zadacima u ovom dijelu testa pristupilo što učinkovitije, jasnije i uspješnije. Organiziranje usmenog odgovora u jezičnom i sadržajnom smislu.

 

Tijekom tečaja vježba se i učinkovito vođenje bilješki u dijelovima testa koji se odnose na slušanje, govor i pisanje.

 

Tečaj i literatura su na engleskom jeziku, zbog čega je bitno da polaznici imaju najmanje srednje napredno znanje engleskog jezika da bi mogli uspješno pratiti nastavu.

Grupni redovni i intenzivni tečaj

Redovni grupni tečaj traje 3 tjedna i obuhvaća ukupno 27 sati. Predavanja se održavaju ponedjeljkom, srijedom i petkom od 19:30 do 22:00 sata

Cijena redovnog grupnog tečaja iznosi 1.600 HRK. Ako želite tečaj uz službenu literaturu Longman Preparation Course for TOEFL Test, doplata iznosi 360 HRK, odnosno ukupno 1.960 HRK

 

Intenzivni grupni tečaj traje 5 radnih dana i obuhvaća ukupno 18 sati. Predavanja se održavaju u ponedjeljak, srijedu i petak od 18:45 do 22:00 sata, a u utorak i četvrtak od 19:30 do 22:00 sata.

Cijena intenzivnog grupnog tečaja iznosi 1.000 HRK. Ako želite tečaj uz službenu literaturu, Longman Preparation Course for TOEFL Test, doplata iznosi 360 HRK, odnosno ukupno 1.360 HRK

 

Na grupnom tečaju polaznici će imati priliku raditi s ostalim polaznicima i usporediti svoje znanje s drugim polagateljima testa. Tijekom trajanja epidemioloških mjera za prevenciju zaraze COVID-9, minimalni broj polaznika za grupni tečaj je 3, a maksimalni 7 polaznika. U slučaju manjeg broja prijavljenih, tečaj se prilagođava individualnom pristupu i intenzitetu te zahtijeva manji broj sati. IRO šalje konačni broj sati tečaja najkasnije dan prije početka samog tečaja.

 

Tečaj se može održavati u učionici ili online, prema dogovoru polaznika s profesorom.

Termini grupnih tečajeva

Za pregled termina TOEFL pripremnog tečaja na gornjem dijelu kalendara odaberite padajući izbornik “Kategorije”, zatim odaberite željeni TOEFL pripremni tečaj i željeni mjesec.

studeni

prosinac 2021

siječanj
PON
UTO
SRI
ČET
PET
SUB
NED
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Događaj za prosinac

1

Nema događaja
Događaj za prosinac

2

Nema događaja
Događaj za prosinac

3

Nema događaja
Događaj za prosinac

4

Nema događaja
Događaj za prosinac

5

Nema događaja
Događaj za prosinac

6

Nema događaja
Događaj za prosinac

7

Nema događaja
Događaj za prosinac

8

Događaj za prosinac

10

Događaj za prosinac

13

Događaj za prosinac

15

Događaj za prosinac

17

Događaj za prosinac

18

Događaj za prosinac

19

Događaj za prosinac

20

Nema događaja
Događaj za prosinac

21

Nema događaja
Događaj za prosinac

22

Nema događaja
Događaj za prosinac

23

Nema događaja
Događaj za prosinac

24

Nema događaja
Događaj za prosinac

25

Nema događaja
Događaj za prosinac

26

Nema događaja
Događaj za prosinac

27

Nema događaja
Događaj za prosinac

28

Nema događaja
Događaj za prosinac

29

Nema događaja
Događaj za prosinac

30

Nema događaja
Događaj za prosinac

31

Nema događaja
Individualni tečaj
 • Broj sati i trajanje tečaja ovise o željama polaznika. Za razliku od standardnih pripremnih tečajeva u IRO-u, koji se odvijaju u fiksno vrijeme, individualna je nastava u potpunosti prilagođena polazniku. Ako ste često na putu zbog posla ili imate gust raspored koji Vam onemogućava redovito pohađanje grupnog tečaja, individualna nastava je pravi izbor. Tečaj se može održavati u učionici ili online, prema dogovoru.
 • Cijena minimalnog paketa individualnog tečaja za 8 sati predavanja iznosi 1.600 HRK. Ako želite službenu literaturu uz tečaj, doplata za knjigu iznosi 360 HRK, odnosno ukupno 1.960 HRK.
 • Cijena dodatnog individualnog sata (45 minuta) iznosi 280 HRK.
Upis

Napomena: Upisivanjem bilo kojeg tečaja u IRO-u polaznik postaje pridruženim članom naše udruge, zbog čega je radi upisa tečaja potrebno ispuniti prijavnicu za pridruženo članstvo. Uplata za tečaj pokriva i iznos članarine. Članarina vrijedi jednu (1) godinu od dana učlanjenja. Svim pridruženim članovima IRO omogućuje sljedeće pogodnosti:

  • pohađanje jednog grupnog tečaja ili jednog individualnog tečaja od najmanje 8 sati godišnje
  • primanje mjesečnog newslettera o mogućnostima visokog obrazovanja u Hrvatskoj i inozemstvu, o natječajima za stipendije, tečajevima i ostalim informacijama iz obrazovne ponude IRO-a
  • posudbu literature iz knjižnice (priručnici, direktoriji sveučilišta, katalozi i multimedijalni sadržaji za visoko obrazovanje u Hrvatskoj i inozemstvu)
  • korištenje interneta u IRO-u u uredovno vrijeme bez naknade.

 

Za upis pripremnog tečaja potrebno je učiniti sljedeće:

 • javiti se IRO-u za predbilježbu termina putem telefona, e-maila (obavezno navesti ime, prezime, naziv i datum željenog tečaja, te broj telefona/mobitela) ili dolaskom u IRO u uredovno vrijeme za stranke.
 • ispuniti prijavnicu za pridruženo članstvo.
 • odabrati jednu od prethodno navedenih opcija tečajeva i uplatiti cijenu odabranog tečaja.
Plaćanje

Tečaj se može platiti na jedan od sljedećih načina:

  1. osobno gotovinom
  2. uplatom preko IBAN-a:
   • Pod ‘Naziv primatelja’ upisati: IRO, Prilaz Gjure Deželića 30, 10000 Zagreb
   • Pod ‘Broj računa primatelja’ upisati: IBAN HR8023600001101599897
   • Pod ‘Model’ upisati: 00
   • Pod ‘Poziv na broj’ upisati: isključivo OIB platitelja (naročito ako platitelj nije ujedno i polaznik tečaja)
   • Pod ‘Platitelj’ upisati ime i prezime platitelja te adresu
   • Pod ‘Opis plaćanja’ napisati ‘TOEFL pripremni tečaj’ te ime i prezime polaznika tečaja.

 

Za uplate iz inozemstva:

  • Pod broj računa primatelja i naziv banke upišite: Zagrebačka banka d.d. Trg bana Jelačića 10, HR-10000 ZAGREB, HRVATSKA IBAN: HR8023600001101599897 SWIFT: ZABAHR2X IBAN and bank account holder: INSTITUT ZA RAZVOJ OBRAZOVANJA (Institute for the Development of Education), Prilaz Gjure Deželića 30, HR-10000 Zagreb, Croatia
  • Pod platitelj obavezno upišite Vaše ime i prezime te adresu
  • Pod model upišite: 00
  • Pod poziv na broj upišite: isključivo OIB platitelja (naročito ako platitelj nije ujedno i polaznik tečaja, već uplaćuje za drugu osobu – polaznika tečaja)
  • Pod opis plaćanja obavezno upišite TOEFL pripremni tečaj

 

Napomena: Molimo da prije plaćanja pročitate informacije o povratu novca za izvršene uplate.

Za sve dodatne informacije obratite nam se telefonom, e-mailom ili osobno u uredovno vrijeme za stranke.

Povrat

Iznos povrata uplaćenog novca (članstvo i naknada za tečaj) ovisi o tome u kojem trenutku polaznik odustane od pripremnog tečaja. Ako polaznik odustane od pripremnog tečaja:

 • prije početka tečaja, IRO vraća cjelokupan iznos uplate za članstvo i naknadu*
 • nakon početka tečaja, IRO vraća cjelokupan iznos uplate za naknadu* u prvom tjednu održavanja tečaja, a zadržava uplatu za članstvo. Tijekom trajanja članstva u IRO-u, član se može u bilo kojem trenutku ponovno odlučiti za pohađanje pripremnog tečaja i uplatiti samo iznos naknade tečaja.
 • povrat novca nije moguć nakon prvog tjedna održavanja tečaja.

 

*Iznos uplate za naknadu održavanja tečaja vraća se u cijelosti ako polaznik nije koristio pripremnu literaturu. U slučaju kada se pripremna literatura ne može vratiti u prvobitno stanje, IRO zadržava naknadu nabave pripremne literature.