ACT – TEST

Sve informacije o ACT testu

DATUMI TESTIRANJA

ACT testiranje se održava u prosjeku svaka dva mjeseca, obično petkom od 8:00 do 12:30 sati. U slučaju dodatne potražnje, otvara se i popodnevni termin od 13:30 do 18:00. ACT testiranje se održava nekoliko puta godišnje. Ispitanik može polagati test do 12 puta. Ponovno polaganje testa se prijavljuje na isti način kao i prvo polaganje.

 

Točne termine testiranja možete pronaći na službenim stranicama: https://www.act.org/content/act/en/products-and-services/the-act/registration.html

Postoji i mogućnost da u trenutku prijave navedeni datumi polaganja budu nedostupni zbog popunjenosti. Zbog toga savjetujemo pravodobnu prijavu za polaganje testa radi osiguranja željenog termina.

Od ispitanika se očekuje da dođu 15 minuta prije jer test počinje točno u 8:00. U slučaju kašnjenja nije moguće pristupiti testiranju.

 

IRO u svom Centru za testiranje provodi epidemiološke mjere koje donosi Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Na temelju aktualne epidemiološke situacije, HZJZ je 8. travnja 2022. ukinuo sve ranije epidemiološke mjere. Iz tog razloga nošenje zaštitnih maski više nije obavezno, ali se preporučuje svima s kroničnim bolestima te svima koji smatraju da su im zaštitne maske potrebne.

Na snazi i dalje ostaju osnovne epidemiološke mjere koje se redovno provode: 1. čišćenje prostorija, 2. pranje ruku i 3. provjetravanje prostora.

STRUKTURA TESTA

Postoje dvije vrste ACT testa:

  • ACT (No Writing) – sastoji se od četiri testa:
    • English
    • Mathematics
    • Reading
    • Science
  • ACT Plus Writing – uključuje i test koji mjeri vještine pisanja na engleskom jeziku

 

ACT Test (No Writing) traje do otprilike 11:15h (uključujući pauzu nakon prva dva dijela (English i Mathematics).

 

ACT Plus Writing traje do 12:30h (s dodatnom pauzom prije Writing dijela testa).

 

PRIJAVA TESTA

Test možete prijaviti preko službene internetske stranice ACT testa na kojoj ćete kreirati korisnički račun:

 

https://global.act.org/content/global/en/products-and-services/the-act-non-us.html

CIJENA TESTA

ACT (No Writing) $150.00 – Cijena uključuje certifikat s rezultatima za ispitanika, njegovu srednju školu i do četiri fakulteta po izboru (obratite pažnju da pri prijavi unesete ispravne kodove fakulteta).

 

ACT Plus Writing $166.50 – Cijena uključuje certifikat s rezultatima za ispitanika, njegovu srednju školu i do četiri fakulteta po izboru. Naknada za Writing Test od $16.50 može biti vraćena na pismenu zamolbu ako ste odsutni na dan testiranja ili promijenite opciju na ACT (No Writing) prije nego što testiranje počne.

PLAĆANJE

Plaćanje je moguće sljedećim kreditnim karticama: American Express, Discover, MasterCard ili VISA.

Plaćanje se vrši prilikom prijave testa.

REZULTATI

ACT (No Writing)

Rezultati su obično dostupni online 2 radna dana nakon datuma testiranja za studente koji polažu ACT test putem računala.

 

ACT Writing

Ako polažete i Writing Test, rezultati su obično dostupni dva tjedna nakon rezultata ACT (No Writing) testova. Certifikati s rezultatima oba dijela testa su dostupni unutar 5 do 8 tjedana nakon datuma testiranja.

Dodatne informacije možete pronaći na stranici: http://www.actstudent.org/faq/

PRIPREME

Za polaganje ACT testa možete se pripremati u Institutu za razvoj obrazovanja. Detalje pogledajte ovdje