GMAT test

Sve informacije o GMAT testu

DATUMI TESTIRANJA

GMAT testiranje se održava najmanje dva puta mjesečno, obično subotom od 14:30 do 19:00 sati. Svaki kandidat može polagati test svakih 16 dana i najviše pet puta u 12 mjeseci. Dostupnost mjesta na testiranjima ovisi o razdoblju u godini kada ispit prijavljujete, broju dostupnih mjesta u pojedinom centru za testiranje, kao i o tome je li određeni centar otvoren na željene datume.

Trenutno stanje dostupnosti termina za sve Pearson Vue testove možete pronaći na službenoj internetskoj stranici https://home.pearsonvue.com/test-taker.aspx

Postoji i mogućnost da u trenutku prijave navedeni datumi polaganja budu nedostupni zbog popunjenosti. Zbog toga savjetujemo pravodobnu prijavu za polaganje testa radi osiguranja željenog termina.

 

Tijekom epidemije koronavirusa (COVID19) IRO provodi epidemiološke mjere koje propisuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ).

Na temelju aktualne epidemiološke situacije, HZJZ je 8. travnja 2022. ukinuo sve ranije epidemiološke mjere. Iz tog razloga nošenje zaštitnih maski više nije obavezno, ali se preporučuje svima s kroničnim bolestima te svima koji smatraju da su im zaštitne maske potrebne.

Na snazi i dalje ostaju osnovne epidemiološke mjere koje se redovno provode: 1. čišćenje prostorija, 2. pranje ruku i 3. provjetravanje prostora.

STRUKTURA TESTA

Test traje otprilike 4 sata (uključujući dvije pauze od 8 minuta).

Sastoji se od četiri dijela:

1. Analytical Writing Assessment:

   • traje 30 minuta
   • 1 zadatak: Analysis of an Argument

2. Integrated Reasoning:

   • traje 30 minuta
   • 12 pitanja: Multi-Source, Reasoning, Graphics, Interpretation, Two-Part Analysis, Table Analysis

Pauza 8 minuta

3. Quantitative Section:

   • 62 minute:
   • 31 pitanje: Data Sufficiency, Problem Solving

Pauza 8 minuta

4. Verbal Section:

   • traje 65 minuta
   • 36 pitanja: Reading, Comprehension, Critical Reasoning, Sentence Correction

PRIJAVA TESTA

Polaznici testa ostvaruju svoj račun na službenoj stranici GMAT testa, mba.com. Test se može prijaviti na jedan od sljedećih načina:

 • preko službene internetske stranice GMAT testa, mba.com
 • telefonski, pozivom službenom GMAT registracijskom centru za Europu u Velikoj Britaniji, na broj 0044-161-855-7219 (uredovno vrijeme: ponedjeljak – petak 10:00 – 19:00 sati). Napomena: telefonska usluga registracije se naplaćuje 10 USD po pozivu
 • poštom: ispunjeni prijavni obrazac (PDF format, 4.4 MB) poslati na adresu: Pearson VUE, Attention: GMAT Program. PO Box 581907, Minneapolis, MN, 55458-1907, USA
 • faksom: ispunjeni prijavni obrazac (PDF format, 4.4 MB) poslati na broj 0044-161-855-7301

CIJENA TESTA

Cijena GMAT testa za prijave i plaćanje online: 285 USD

PLAĆANJE

Postoji nekoliko načina plaćanja GMAT testa. Naša preporuka je da odaberete plaćanje kreditnom karticom (American Express/Premium Visa, MasterCard, VISA, JCB). Plaćanje se obavlja prilikom prijave testa. Za informacije o preostalim načinima plaćanja, molimo posjetite službenu stranicu GMAT testa: http://www.mba.com/global/the-gmat-exam/prepare-for-the-gmat-exam/plan-for-test-day/paying-for-the-gmat.aspx.

REZULTATI

Rezultati GMAT testiranja vrijede pet godina od datuma testiranja.

Na GMAT testiranju može se ostvariti ukupni rezultat od 200 do 800 bodova, dok se Analytical Writing Assessment boduje od 0 do 6. Svi kandidati koji polažu GMAT test mogu na kraju testa poništiti  ili prihvatiti rezultate. Kandidati koji prihvate rezultate imaju pravo na dvije vrste certifikata s rezultatima:

 • Unofficial score report – neslužbeni rezultati testa u printanom obliku dostupni su na dan testiranja. Pokazuju rezultate ostvarene na Quantitative i Verbal dijelu testa, ali ne sadrže ocjenu Analytical Writing Assessment i Integrated Reasoning dijela.
 • Official score report – certifikat sa službenim rezultatima svih dijelova testa šalje se na adrese institucija koje su kandidati prijavili za primanje rezultata. Rezultati se šalju poštom unutar 20 dana nakon datuma polaganja testa, a točan datum dostave rezultata ovisi o lokaciji na koju se certifikat isporučuje. Kandidati će unutar 20 dana nakon datuma testiranja na e-mail adresu dobiti e-mail s rezultatima, koje će moći, po potrebi, preuzeti i ispisati.

Svaki kandidat može besplatno registrirati do 5 institucija kojima će se direktno slati certifikati s rezultatima (official score report). Kandidat mora registrirati te institucije na dan testiranja (na samom početku testiranja).

Za naknadne registracije i molbe dodatnih certifikata s rezultatima (additional score reports) potrebno je prijaviti primatelje online, telefonski (nadoplata 10 USD po pozivu), poštom ili faksom te izvršiti nadoplatu ovisno o broju institucija na koje želite poslati rezultate vašeg GMAT testa (cijena je 28 USD po certifikatu). Više informacija potražite na stranici: http://www.mba.com/global/the-gmat-exam/gmat-exam-scoring/your-score-report/send-your-scores.aspx.