PMI testovi

Sve informacije o PMI testovima

DATUMI TESTIRANJA

Datumi testiranja variraju iz mjeseca u mjesec, ali u pravilu se održavaju 2-3 puta mjesečno, uglavnom utorkom i subotom.

Dostupnost termina može se vidjeti na službenoj stranici https://home.pearsonvue.com/pmi.

 

Tijekom epidemije koronavirusa (COVID19) IRO provodi epidemiološke mjere koje propisuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ).

Na temelju aktualne epidemiološke situacije, HZJZ je 8. travnja 2022. ukinuo sve ranije epidemiološke mjere. Iz tog razloga nošenje zaštitnih maski više nije obavezno, ali se preporučuje svima s kroničnim bolestima te svima koji smatraju da su im zaštitne maske potrebne.

Na snazi i dalje ostaju osnovne epidemiološke mjere koje se redovno provode: 1. čišćenje prostorija, 2. pranje ruku i 3. provjetravanje prostora.

STRUKTURA TESTA

PMP je test iz PMI kategorije za kojim trenutno postoji najveći interes u našem centru.

PMP test traje 230 minuta (oko 4 sata) s dvije desetominutne pauze. Pitanja se sastoje od kombinacije pitanja višestrukog izbora, povezivanja i popunjavanja praznina. Test se sastoji od 180 pitanja grupanih u 35 zadataka i ispituje kompetencije iz sljedeće tri domene:

    1. People – 42% testa sa 14 zadataka (emphasizing the soft skills you need to effectively lead a project team in today’s changing environment)
    2. Process – 50% testa sa 17 zadataka (reinforcing the technical aspects of successfully managing projects)
    3. Business environment – 8% testa sa 4 zadatka (highlighting the connection between projects and organizational strategy)

 

Za strukturu ostalih PMI testova posjetite službenu stranicu Project Management Institute.

PRIJAVA TESTA

Prijava je moguća isključivo preko službene Pearsonove stranice https://home.pearsonvue.com/pmi.

CIJENA TESTA

Member: US$405.00
Non-member: US$555.00

PLAĆANJE

Plaćanje je moguće preko službene Pearsonove stranice https://home.pearsonvue.com/pmi.

REZULTATI

Rezultati ispita dostupni su odmah po završetku ispita, a administrator kandidatu daje ispis ispita. Službeni rezultati i certifikat će kandidatu biti dostupni na mailu dva tjedna nakon testiranja.

PMP test je valjan 3 godine, a po isteku tog razdoblja kandidat se mora recertificirati.