Pula se pretvara u pravi sveučilišni grad

Pula se pretvara u pravi sveučilišni grad

Prvi studentski dom u Puli otvoren je 2015. godine. Brzo je postalo jasno da je 136 kreveta premalo, pa su 2016.  Sveučilište Jurja Dobrile u Puli i Studentski centar Pula, kao projektni partner, prijavili projekt “Proširenje infrastrukture studentskih smještajnih kapaciteta Studentskog doma Pula”. Cilj je bio ishodovati bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj za financiranje investicije kojom bi organizirani smještajni kapaciteti u Puli porasli na brojku od 392 studentska ležaja.

Prema pisanju Glasa Istre, Miodrag Čerina, ravnatelj SC-a, rekao je da se idućeg tjedna očekuje građevinska dozvola za proširenje pulskog studentskog kampusa. “Ubrzo smo uvidjeli da je potreba velika, da se Pula kao studentski grad ubrzano razvija i da nemamo dovoljno mjesta za smještaj i prehranu svih studenata koji žele doći ovdje studirati pa smo počeli razmišljati o proširenju kapaciteta. Javili smo se na natječaj i uspjeli dobiti osam milijuna eura, odnosno oko 58 milijuna kuna”, kazao je Čerina za Glas Istre i dodao da se radi o bespovratnim sredstvima Europske unije koja financira 85 posto investicije putem Europskog fonda za regionalni razvoj, a država, odnosno nadležno ministarstvo ostalih 15 posto ukupnih troškova.

Dostupno na: https://www.srednja.hr/studenti/vijesti/pula-pretvara-pravi-sveucilisni-grad-trostruko-povecavaju-kapacitet-studentskog-doma/