Hrvatski kvalifikacijski okvir – najava konferencije

Hrvatski kvalifikacijski okvir – najava konferencije

Hrvatski kvalifikacijski okvir – mehanizam za osiguravanje relevantnosti obrazovanja

 

Nacionalno vijeće za razvoj ljudskih potencijala u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Sveučilištem u Rijeci organizira i ove godine konferenciju na kojoj se predstavljaju i raspravljaju novosti sa svih razina obrazovanja u Hrvatskoj. Ovogodišnja konferencija održat će se u Rijeci, 7. prosinca 2018., pod nazivom Hrvatski kvalifikacijski okvir – mehanizam za osiguravanje relevantnosti obrazovanja i nadamo se da će i ova, već četvrta u nizu konferencija Nacionalnog vijeća za razvoj ljudskih potencijala, biti iznimno posjećena kao i dosadašnje.

U razgovoru o strukovnom obrazovanju i osposobljavanju raspravit će se uvođenje dualnog obrazovanja kao modela u kojem uz suradnju obrazovnih institucija i poslodavaca učenici stječu vještine potrebne za tržište rada i cjeloživotno učenje. Razgovarat će se i o stvaranju preduvjeta za postizanje privlačnijega strukovnog obrazovanja i osposobljavanja uspostavom regionalnih centara kompetentnosti.

Rasprava o visokom obrazovanju bit će usmjerena na osiguravanje kvalitete ishoda učenja. Analizirat će se prilike za poboljšanje ishoda učenja u visokom obrazovanju učenjem uz rad te podijeliti iskustva o načinima verifikacije ishoda učenja. U razgovor će se uključiti i poslodavci, kao i inozemni stručnjaci.

Hrvatski kvalifikacijski okvir uspostavljen je, uz ostalo, kao alat koji pridonosi boljem razumijevanju između obrazovanja i tržišta rada pa će se konferencija osvrnuti i na relevantnost obrazovanja u Hrvatskoj s gledišta poslodavaca. Konferencija će pružiti i inozemnu perspektivu kao poticaj da promislimo mogućnosti za daljnji razvoj inovativnoga, modernoga i relevantnoga obrazovanja u Hrvatskoj.

Detaljnije na: https://mzo.hr/hr/najava-konferencije-hrvatski-kvalifikacijski-okvir-mehanizam-za-osiguravanje-relevantnosti