Najbolja sveučilišta za 2019. – Times Higher Education

Najbolja sveučilišta za 2019. – Times Higher Education

Times Higher Education objavio rang-listu najboljih sveučilišta za 2019. godinu

 

Više od 1250 sveučilišta iz čak 86 zemalja obuhvaćeno je rang-listom koju je ovih dana objavio Times Higher Education. Sveučilišta su rangirana prema jasno utvrđenoj metodologiji koja obuhvaća 13 pokazatelja uspješnosti, a neovisnu prosudbu rang-liste učinila je tvrtka PricewaterhouseCoopers (PwC). Već drugu godinu za redom na samom se vrhu rang-liste nalaze Sveučilište u Oxfordu i Sveučilište u Cambridgeu, dok je na trećem mjestu Sveučilište Stanford, zatim ga slijede Massachusetts Institute of Technology i California Institute of Technology. Na šestom je mjestu Sveučilište Harvard, sedmi je Princeton, a osmi Yale. Među prvih deset najboljih svjetskih sveučilišta još su Imperial College London i University of Chicago.

Na THE-ovoj rang-listi našla su se i dva hrvatska sveučilišta – Sveučilište u Splitu na zbirnoj poziciji od 601-800 i Sveučilište u Zagrebu na zbirnoj poziciji od 801-1000.

Sveučilište Tsinghua sada je nesumnjivo top sveučilište u Aziji, skočivši na 22. mjesto i ostavivši iza sebe National University of Singapore.

 

Cijelu THE-ovu rang-listu možete pogledati ovdje.

Dostupno na: AZVO, 27.9.2018.