Požeški studenti besplatno će putovati vlakom u Zagreb

Požeški studenti besplatno će putovati vlakom u Zagreb

Ako pokažu interes, istu će povlasticu u budućnosti uživati i oni požeško-slavonski studenti koji studiraju u drugim hrvatskim gradovima

Požeški studenti od idućeg će tjedna moći besplatno putovati vlakom u Zagreb. Naime, HŽ Putnički prijevoz u suradnji s Požeško–slavonskom županijom uvodi novi vlak namijenjen prvenstveno prijevozu studenata. Besplatan prijevoz imat će i učenici koji se školuju za zanimanja za koja se ne mogu školovati u srednjim školama na području ove županije. Jedinstven je to model u Hrvatskoj, gdje će 50 posto cijene karata sufinancirati Požeško-slavonska županija, a ostatak HŽ.

Vlak će nedjeljom kretati iz Požege u 18:35 sati, a iz Zagreba će se vraćati petkom s polaskom u 16:35. Prvi besplatan prijevoz do Zagreba studenti će iznimno zbog državnog blagdana imati u ponedjeljak, 8. listopada. – Želimo pomoći obiteljima čiji se studenti i učenici školuju izvan naše županije, jer i putovanja kući za vikend veliko su opterećenje za kućne proračune – rekao je župan Alojz Tomašević. Ako pokažu interes, istu će povlasticu u budućnosti uživati i oni požeško-slavonski studenti koji studiraju u drugim hrvatskim gradovima.

Objavljeno: 2. listopada 2018.

Pročitajte više na: https://lokalni.vecernji.hr/zupanije/pozeski-studenti-besplatno-ce-putovati-vlakom-u-zagreb-11220