Danas se održava Sajam stipendija i visokog obrazovanja na Sveučilištu u Rijeci

Danas se održava Sajam stipendija i visokog obrazovanja na Sveučilištu u Rijeci

Osim informacija o stipendijama, na Sajmu će govoriti mladi inspirativni lideri i estradni umjetnici

Institut za razvoj obrazovanja u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci organiziraju Sajam stipendija i visokog obrazovanja koji će se održati 18. listopada 2018. na kampusu Sveučilišta u Rijeci u zgradi Sveučilišnih odjela, Radmile Matejčić 2, od 10.00 do 16.00 sati. Ovaj Sajam je jedinstven događaj u Hrvatskoj koji na jednom mjestu predstavlja najveću ponudu stipendija i studijskih programa za studij u Hrvatskoj i inozemstvu. Organizatori Sajma pripremili su i bogat popratni program koji će se održavati paralelno s izlagačkim dijelom. Više informacija o Sajmu dostupno je na službenoj internetskoj stranici Stipendije.info (www.stipendije.info/hr/sajam) i na Facebook stranici Tražim stipendiju (www.facebook.com/trazim.stipendiju).

Na ovogodišnjem Sajmu u Rijeci predstavljamo tzv. Riječki kutak, odnosno poseban, vizualno istaknut i centralno smješten izlagački dio Sajma na kojemu će posjetitelji Sajma imati priliku saznati sve o stipendijama koje dodjeljuju Sveučilište u Rijeci, Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija. Cilj ovog kutka je povećati vidljivost i istaknuti izlagače koji dodjeljuju stipendije koje su namijenjene upravo studentima iz Rijeke i Primorsko-goranske županije. Osim spomenutih stipendija, na ovogodišnjem Sajmu bit će predstavljeno niz drugih dostupnih stipendija za studiranje u Hrvatskoj i inozemstvu. Svoje stipendije i programe stipendiranja predstavit će više od 40 izlagača iz Hrvatske i čak 15 zemalja Europe i Sjeverne Amerike.

Osim središnjeg predstavljanja stipendija, pozivamo sve posjetitelje i na vrlo zanimljiv panel „SAS Inspiracija: studirati, raditi i živjeti u Rijeci“ na kojem će sudjelovati riječki srednjoškolac Anto Toni Debelić koji je pokrenuo inovativni i nagrađivani start-up GrowCity, zatim profesorica Bojana Ćulum koja se bavi doprinosom sveučilišta razvoju zajednice te obrazovanjem društveno odgovornih i aktivnih građana te Marija Katalinić iz Rijeke 2020. koja će govoriti o projektu Europska prijestolnica kulture, ali i o svom osobnom iskustvu života i rada u Rijeci.

Predavanje koje nikako ne smijete propustiti je predstavljanje inovativnog projekta „Zvuk Rijeke“ koji su osmislili Damir Martinović Mrle iz Let3 i Ivanka Mazurkijević! Zvuk Rijeke ući će u povijest kao prvi zvuk koji će se moći i vidjeti! Kako zvuku dati oblik? Dođite na Sajam i saznajte više o ovom čudesnom projektu!

Posebnost Sajma su i SAS Razgovori: Stipendisti/ce imaju riječ!. Program je zamišljen tako da svi zainteresirani posjetitelji imaju priliku poslušati hrvatske stipendiste koji su pohađali studijske programe na sveučilištima u Hrvatskoj i inozemstvu. Kroz iskustva studenata posjetitelji Sajma imat će priliku dobiti detaljan uvid ne samo u mogućnosti studiranja, već i praktične informacije o studentskom životu u Hrvatskoj i različitim zemljama svijeta.