Glavni razlozi zašto učenici i studenti ne smiju propustiti Sajam stipendija i visokog obrazovanja u Rijeci

Glavni razlozi zašto učenici i studenti ne smiju propustiti Sajam stipendija i visokog obrazovanja u Rijeci

Atrakcija ovogodišnjeg Sajma je i „Zvuk Rijeke“ koji će predstaviti autori Mrle iz Let3 i Ivanka Mazurkijević

Institut za razvoj obrazovanja u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci organiziraju Sajam stipendija i visokog obrazovanja koji će se održati 18. listopada 2018. na kampusu Sveučilišta u Rijeci. Posjetitelji Sajma moći će na jednom mjestu pronaći sve informacije i usluge ključne za uspješnu prijavu na stipendije i studijske programe u Hrvatskoj i inozemstvu. Paralelno s izlagačkim dijelom Sajma, gdje će posjetitelji moći razgovarati s predstavnicima visokih učilišta i bivšim stipendistima, održat će se i inspirativni program. Više informacija o Sajmu dostupno je na službenoj internetskoj stranici Stipendije.info (www.stipendije.info/hr/sajam) i na Facebook stranici Tražim stipendiju (www.facebook.com/trazim.stipendiju).

Na Sajmu stipendija i visokog obrazovanja u Rijeci predstavit će se stipendije i drugi oblici financijske potpore za studiranje, studijski programi i šira obrazovna ponuda dostupna srednjoškolcima, studentima i mladim profesionalcima za visoko obrazovanje u Hrvatskoj i inozemstvu. Uz to, Sajam je prilika da se sudionici dobro zabave i steknu motivaciju za daljnje obrazovanje.

Izdvajamo glavne razloge zašto učenici i studenti ne smiju propustiti Sajam stipendija i visokog obrazovanja u Rijeci:

  • Mogu pronaći stipendiju!

Na Sajmu će sudjelovati više od 40 izlagača iz Hrvatske, Njemačke, Austrije, Švicarske, Francuske, Velike Britanije, Danske, SAD-a, Kanade, Japana i drugih zemalja svijeta, koji će pružati informacije o više od 10,000 stipendija i studijskih programa. Na Sajmu će izlagati različite institucije i organizacije poput državnih institucija, jedinica regionalne i lokalne samouprave (županije, općine i gradovi), hrvatskih i inozemnih javnih i privatnih sveučilišta, veleučilišta i visokih škola, veleposlanstva i stranih kulturnih centra, privatnih tvrtki te nevladinih organizacija i zaklada.

  • Mogu sudjelovati na panelu o iskustvu studiranja, rada i života u Rijeci!

Sajam će ugostiti zanimljive govornice/ike na temu iskustva studiranja, rada i života u Rijeci među kojima izdvajamo uspješnog riječkog srednjoškolca Antu Tonija Debelića koji je pokrenuo inovativni, nagrađivani start-up GrowCity, zatim profesoricu Bojanu Ćulum koja se bavi doprinosom sveučilišta razvoju zajednice te obrazovanjem društveno odgovornih i aktivnih građana te Mariju Katalinić iz Rijeka 2020. koja će govoriti o projektu Europska prijestolnica kulture, ali i svom osobnom iskustvu života i rada u Rijeci.

  • Mogu saznati sve o stipendijama institucija iz Rijeke!

Na ovogodišnjem Sajmu u Rijeci predstavljamo tzv. Riječki kutak, odnosno poseban, vizualno istaknut i centralno smješten izlagački dio Sajma na kojemu će posjetitelji Sajma imati priliku saznati sve o stipendijama koje dodjeljuju Sveučilište u Rijeci, Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija. Cilj ovog kutka je povećati vidljivost i istaknuti izlagače koji dodjeljuju stipendije koje su namijenjene upravo studentima iz Rijeke i Primorsko-goranske županije.

  • Mogu saznati sve što ih zanima o državnim i STEM stipendijama i kako se za njih prijaviti!

Na Sajmu će se održati radionica na kojoj posjetitelji mogu saznati sve o prijavi na državne stipendije za studente/ice nižeg socio-ekonomskog statusa i nove STEM stipendije koje dodjeljuje Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH. Ministarstvo dodjeljuje 13.400 stipendija godišnje koje doprinose povećanju dostupnosti visokog obrazovanja, povećanju završnosti studiranja te uspješnijem prelasku na tržištu rada.

  • Mogu steći zanimljiva i korisna poznanstva te dobiti korisne savjete za prijavu na stipendije!

Posebnost Sajma su i SAS Razgovori: Stipendisti/ce imaju riječ!. Program je zamišljen tako da svi zainteresirani posjetitelji imaju priliku poslušati stipendiste koji su se uspješno prijavili na programe stipendiranja te pohađali studijske programe na sveučilištima u Hrvatskoj i inozemstvu. Kroz iskustva stipendista Sveučilišta u Rijeci, Grada Rijeke, Erasmus programa, Veleposlanstava Japana i Francuske posjetitelji Sajma imat će priliku dobiti detaljan uvid ne samo u mogućnosti studiranja, već i praktične informacije o studentskom životu u Hrvatskoj i različitim zemljama svijeta.

  • Mogu naučiti nešto novo, a usput se i dobro zabaviti!

Predavanje koje nikako ne smijete propustiti je predstavljanje inovativnog projekta „Zvuk Rijeke“ koji su osmislili Damir Martinović Mrle iz Let3 i Ivanka Mazurkijević! Zvuk Rijeke ući će u povijest kao prvi zvuk koji će se moći i vidjeti! Kako zvuku dati oblik? Dođite na Sajam i saznajte više o ovom čudesnom projektu!

                                                                                                                                                         Photo: 24 sata

 

*Detaljan program i redoslijed predavanja na Sajmu stipendija i visokog obrazovanja  dostupan je ovdje: http://www.stipendije.info/hr/sajam/program