Farmaceutsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu predstavio projekt “Pharma5.0”

Farmaceutsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu predstavio projekt “Pharma5.0”

Farmaceutsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu je znanstveno-nastavna institucija koja obrazuje magistre farmacije, a provodi integrirane preddiplomske i diplomske studije farmacije i medicinske biokemije te poslijediplomski doktorski i 6 specijalističkih studija. Unatoč velikom interesu za dolaznom mobilnosti na Fakultetu, ista se rijetko ostvaruje zbog nedovoljnog broja predmeta na engleskom jeziku.

Projekt Razvoja integriranog preddiplomskog i diplomskog studija Farmacije na engleskom jeziku (Pharma5.0) predstavili su 30. siječnja na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Željan Maleš, dekan Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i prof. dr. sc. Ana Mornar Turk, prodekanica za studente i studijske programe Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Na događaju je predstavljen i projektni partner Institut za razvoj obrazovanja, a predstavila ga je Nina Vranešević Marinić, pomoćnica izvršnog direktora Instituta za razvoj obrazovanja.

Cilj je projekta Pharma5.0 razviti kvalitetan, suvremeni studijski program farmacije na engleskom jeziku, uz izradu didaktičkih materijala, kao i jačanje jezičnih kompetencija osoblja te promoviranje samog studija farmacije.

Ovim se programom teži uspostaviti čvrsta i dugotrajna internacionalizacija studija, a projekt se provodi u razdoblju od 12. listopada 2018. do 11. travnja 2021. godine.

Više informacija moguće je pronaći na web stranici Fakulteta.