Smanjeni troškovi prijevoza studenata

Smanjeni troškovi prijevoza studenata

Osječko-baranjska županija i Hrvatske željeznice potpisale su ugovor o sufinanciranju prijevoza vlakom redovitih studenata koji imaju prebivalište na području županije, tako da će ih karta, uz popust HŽ-a i županijske subvencije, stajati samo četvrtinu pune cijene. Ugovor o sufinanciranju potpisali su župan Ivan Anušić, predsjednik uprave Hrvatskih željeznica – Putničkog prijevoza Željko Ukić te članovi uprave Mladen Lugarić i Damir Rubčić.

– Potpisanim ugovorom i subvencijom želimo smanjiti troškove prijevoza studenata. Za ovaj projekt u proračunu smo osigurali 300.000 kuna, a on će se provoditi od 1. veljače – rekao je župan Anušić.

Prema potpisanom ugovoru, županija redovitim studentima sufinancira 25 posto mjesečne karte za drugi razred redovitih vlakova, s tim da je u nju već uračunat popust HŽ-a od 50 posto pa će studenti plaćati samo 25 posto pune cijene mjesečne karte, koja omogućuje neograničen broj putovanja na relaciji za koju je kupljena. Kako je istaknuto, potpisivanjem tog ugovora proširena je suradnja Županije i HŽ-a koje su u kolovozu 2018. potpisale sporazum o dugogodišnjem partnerstvu u razvoju integriranog prijevoza putnika.

Pročitajte više na: https://lokalni.vecernji.hr/zupanije/studenti-ce-placati-cetvrtinu-karte-za-vlak-13151 – lokalni.vecernji.hr