Sutra se održava EducationUSA sajam u Zagrebu

Sutra se održava EducationUSA sajam u Zagrebu

Tri razloga zašto posjetiti sajam o mogućnosti studiranja u SAD-u

Sutra, 2. travnja 2019. od 16 do 19 sati održat će se šesti EducationUSA sajam visokog obrazovanja u hotelu Sheraton u Zagrebu. Na sajmu će 15 visokih učilište predstaviti svoje studijske programe te bogatu ponudu stipendija. Događanju će nazočiti i delegacija Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj. Detaljnije informacije dostupne su na internetskoj stranici www.iro.hr i Facebook stranici EducationUSA Croatiawww.facebook.com/EducationUSA.Croatia.

EducationUSA sajam visokog obrazovanja jedinstven je događaj u Hrvatskoj na kojem se učenici i studenti mogu informirati o studijskim programima i stipendijama za studij u SAD-u izravno od predstavnika američkih visokih učilišta. Sajam u Zagrebu organizira Institut za razvoj obrazovanja (IRO) u suradnji s Veleposlanstvom SAD-a u Hrvatskoj i mrežom EducationUSA kao dio međunarodne obrazovne turneje američkih sveučilišta koja će posjetiti 9 gradova Jugoistočne Europe.

Izdvajamo tri glavna razloga zašto srednjoškolci i studenti trebaju posjetiti sajam:

  1.  INFORMACIJE O STUDIRANJU U SAD-u

Saznaj sve o prijavnom procesu, potrebnoj dokumentacija i prijavnim rokovima za upis studija u SAD-u izravno od predstavnika 15 visokih američkih učilišta. Na sajmu vas očekuju: ACT – The American College of Thessaloniki, Anglo American University, Bucks County Community College, Furman University, Green River College, Northeast Wisconsin Technical College, Northern Illinois University, Northwest Missouri State University, Pepperdine (Graduate) School of Public Policy, University of Colorado Boulder, University of Delaware, Valparaiso University, Wright State University, RIT Croatia, Truman State University

  1.  SPORTSKE STIPENDIJE

Američke obrazovne institucije predstavit će svoje stipendije za kandidate iz Hrvatske. Izlagači će posjetiteljima predstaviti djelomične i potpune stipendije iz gotovo svih disciplina za preddiplomski, diplomski i poslijediplomski studij. Čak 7 izlagača predstavit će i stipendije za sportaše i sportašice.

  1.  KUTAK ZA STANDARDIZIRANE TESTOVE

U sklopu sajma Instituta za razvoj obrazovanja organizirat će kutak za standardizirane testove kao što su TOEFL, GMAT, GRE, ACT i SAT koje je potrebno položiti za upis studija u SAD-u. U kutku će se pružati praktične informacije o testiranjima, pripremnoj literaturi i mogućim načinima pripreme.

Ulaz na sajam je slobodan uz obaveznu registraciju.

Registracija će biti moguća i pri ulasku na dan održavanja sajma, no za brži ulazak preporučujemo registraciju unaprijed, na sljedećoj poveznici:  https://goo.gl/forms/qQOeJ4dalPZOiz7y1