U četvrtak se održava Sajam stipendija i visokog obrazovanja u Zadru!

U četvrtak se održava Sajam stipendija i visokog obrazovanja u Zadru!

Jedanaest (11) glavnih razloga zašto učenici i studenti ne smiju propustiti Sajam!  

 

Institut za razvoj obrazovanja i Grad Zadar organiziraju 3. Sajam stipendija i visokog obrazovanja u Zadru koji će se održati sutra, 04. travnja 2019. od 11 do 17 sati u prostoru Sveučilišta u Zadru, Obala kralja Petra Krešimira IV, 2, Svečana dvorana Sveučilišta u Zadru.

Posjetitelji Sajma u Zadru moći će na jednom mjestu pronaći sve informacije i usluge ključne za uspješnu prijavu na stipendije i studijske programe u Hrvatskoj i inozemstvu.

Paralelno s izlagačkim dijelom Sajma, gdje će posjetitelji moći razgovarati s predstavnicima visokih učilišta i bivšim stipendistima, održat će se i popratni program.

Više informacija o Sajmu dostupno je na službenoj internetskoj stranici Stipendije.info (www.stipendije.info/hr/sajam) i na Facebook stranici Želim stipendiju (www.facebook.com/stipendije.info).

Na Sajmu stipendija i visokog obrazovanja u Zadru predstavit će se stipendije i drugi oblici financijske potpore za studiranje, studijski programi i šira obrazovna ponuda dostupna srednjoškolcima, studentima i mladim profesionalcima za visoko obrazovanje u Hrvatskoj i inozemstvu. Uz to, Sajam je prilika da se sudionici dobro zabave i steknu motivaciju za daljnje obrazovanje!

 

Izdvajamo jedanaest (11) glavnih razloga zašto učenici i studenti ne smiju propustiti Sajam stipendija i visokog obrazovanja u Zadru:

1. Naravno, mogu pronaći stipendiju!

Na Sajmu će sudjelovati 21 izlagač iz Hrvatske i Europe, koji će pružati informacije o brojnim dostupnim stipendijama i studijskim programima. Na Sajmu će izlagati različite institucije i organizacije poput državnih institucija, jedinica regionalne i lokalne samouprave (županije, općine i gradovi), hrvatskih i inozemnih javnih i privatnih sveučilišta, veleučilišta i visokih škola, veleposlanstva i stranih kulturnih centra, privatnih tvrtki te nevladinih organizacija i zaklada.

2. Sajam stipendija i visokog obrazovanja u Zadru je definitivno sajam s najljepšim pogledom – onim na more. 🙂 

Uz podršku Grada Zadra kao glavnog partnera, 3. Sajam u Zadru prvi puta se Sajam održava na Sveučilištu u Zadru.

3. Mogu poslušati predavanje inteligentne humanoidne robotice Pepper!

Robotica Pepper je prvi socijalizirani humanoidni robot sposoban prepoznati lica i osnovne ljudske emocije. Optimirana je za interakciju s ljudima, koristi se hrvatskim jezikom (nema robotski naglasak), gestikulira i pokreće ruke i tijelo, voli se grliti, plesati te slikati selfie, a na Sajmu stipendija u Zadru održat će predavanje na temu „Koja znanja za budućnost treba Zadar?“.

4. Mogu saznati sve o stipendijama Grada Zadra!

Grad Zadar, kao domaćin Sajma, putem info-pulta i predavanja informirat će svoje građane o stipendijama za učenike i studente na području Zadra.

5. Na Sajmu će se održati i svečana dodjela stipendija učenicima i studentima Grada Zadra

U sklopu programa Sajma stipendija od 12.00 do 13.00 sati u Svečanoj dvorani na Sveučilištu bit će upriličena svečana dodjela stipendija Grada Zadra kao javna pohvala za sve one koji su svojim radom pokazali marljivost i upornost! Dođite i podržite svoje mlade i perspektivne sugrađane!

 6. Učenici – budući studenti mogu saznati korisne informacije na predstavljanju programa studija, stipendija i Odjela Sveučilišta u Zadru

Na Sajmu će se u programu predstaviti i odsjeci Sveučilišta u Zadru kroz prezentaciju pojedinih programa studija i projekata.

 7. Mogu poslušati koristan panel – diskusiju „Važnost tehnologije u obrazovanju i na tržištu rada“ gdje će govoriti i uspješan Marko Mišulić, kreator aplikacije Rentlio

 8. Mogu saznati sve o RIT Croatia – američkom fakultetu smještenom u Zagrebu i Dubrovniku

Na tom visokom učilištu jedino je moguće studirati na engleskom jeziku, profesori ne dolaze samo iz Hrvatske, a na kraju studija dobiva se i hrvatska i američka diploma! Isto tako, RIT Croatia svake godine izdvaja više od 2,6 milijuna kuna za stipendiranje i financijsku podršku studenata!

 9. Mogu se kvalitetno i korisno umrežiti!

Posjetitelji Sajma imat će jedinstvenu priliku upoznati predstavnike poznatih međunarodnih visokih učilišta i saznati sve ključne informacije o studijskim programima i stipendijama iz prve ruke. Također mogu upoznati i predstavnike studentskih udruga i saznati kako se uključiti u studentske projekte. Tijekom programa, ali i na izlagačkim pultovima, posjetitelji Sajma imat će priliku čuti inspirativne priče i zanimljiva iskustva hrvatskih stipendista koji su studirali u inozemstvu.

 10. Mogu naučiti nešto novo, a usput se i dobro zabaviti!

Simulator letenja omogućit će vam doživljaj leta borbenim avionom MiG-21 koji će predstaviti Ministarstvo obrane Republike Hrvatske, dugogodišnji izlagač stipendija na Sajmu. Riječ je o kompjuterskom simulatoru letenja avionima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane. Simulator se sastoji od originalnog sjedala aviona povezanog s računalom i ekranom na kojem se prikazuje let.

11. Mogu upoznati predstavnike studentskih portala – Studentski.hr i x-ica

Na Sajmu će se kao medijski sponzori predstaviti studentski portali Studentski.hr i x-ica. Mladi, uspješni i ambiciozni studenti zaposleni na navedenim studentskim portalima bit će na raspolaganju za sva vaša pitanja koja vas zanimaju vezano za studentski život i informiranje, a na IRO štandu možete uzeti besplatan broj studentskih novina Global.