Huawei daje edukaciju hrvatskim studentima u Kini

Huawei daje edukaciju hrvatskim studentima u Kini

Seeds for the Future naziv je još jednog memoranduma koji su potpisali Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva i Huawei, a namijenjen je razmjeni i edukaciji studenata.

Na osnovu tog memoranduma, hrvatskim studentima ICT-a i povezanih STEM područja ponudit će se dva programa.

Prvi predviđa trodnevni posjet Kini do 50 studenata druge godine, kako bi posjetili Huaweijev izložbeni i logistički centar te R&D laboratorije gdje će se upoznati s najnovijom Huaweijevom opremom, trendovima u razvoju tehnologije i rješenja te mogućnostima razvoja karijere u ICT području.

Drugi uključuje dvotjedni program u Huaweijevoj središnjici tijekom kojeg će studenti dobiti priliku za bolje razumijevanje Huaweijevog poslovanja i dobiti jedinstveni uvid u programe istraživanja i razvoja novih tehnologija, načine komerzijalizacije i proizvodnje novih proizvoda. Integralni dio programa upoznavanje je kineske kulture pa će studenti proći intenzivni jezični trening na sveučilištu Beijing Language and Culture University. Za vrijeme programa studenti će imati iskustvo raditi u interdisciplinarnim timovima sastavljenim od kolega sa različitih kineskih sveučilišta kako bi na najbolji način dobili uvid u način razvoja tehnoloških projekata na najvišoj razini. Predviđeno vrijeme trajanja programa iznosi pet godina, a tijekom svake godine, Kinu će posjetiti 10 studenata.

Administraciju prijava provodit će fakulteti, dok će studente izabrati Huawei.

Izvor: Educentar, 17. travnja 2019.