Panel Education Of Today / Skills Of Tomorrow: Važnost sudjelovanja studenata u oblikovanju kurikuluma

Panel Education Of Today / Skills Of Tomorrow: Važnost sudjelovanja studenata u oblikovanju kurikuluma

Uz podršku Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Berlinu i Zagrebu, od 2. do 5. svibnja u Hrvatskom novinarskom domu u Zagrebu održala se konferencija međunarodne mreže alumnija Global-In Network. Na konferenciji je imao priliku prisustvovati i izvršni direktor Instituta za razvoj obrazovanja (IRO), Ninoslav Šćukanec Schmidt.

Jedan od održanih panela prvoga dana konferencije bila je rasprava pod nazivom Education of Today/Skills of Tomorrow, na kojoj su kao panelistice, uz Šćukanca Schmidta, bile i Lana Jurko, suosnivačica Mreže centara za obrazovne politike te Kaja Pavlinić, stipendistica Benjamin Franklin Transatlantic Fellowshipa.

Šćukanec Schmidt predstavio je rad IRO-a te izložio svoje viđenje obrazovnog sustava, posebno visokog obrazovanja. Tijekom rasprave, panelisti su pokušali odgovoriti na pitanja o vještinama i znanjima važnima za tržište rada budućnosti te o načinima na koje se može kreirati obrazovanje koje odgovara potrebama društva i lokalne zajednice. Istaknuta je i vrijednost dobro osmišljenog kurikuluma, uključenosti studenata u njegovo oblikovanje te važnost socijalne dimenzije u visokom obrazovanju i društvenog angažmana.

Više o Global-In Network alumni mreži možete pronaći.ovdje.