Obrazovni četvrtak u IRO-u: kako studirati u Austriji?

Obrazovni četvrtak u IRO-u: kako studirati u Austriji?

U četvrtak, 11. srpnja 2019. održali smo još jedno besplatno grupno savjetovanje u okviru Obrazovnog četvrtka u IRO-u i saznali sve što nas je zanimalo o studiranju u Austriji.

 

Obrazovna savjetnica u Institutu za razvoj obrazovanja Ana Uglešić govorila je više o mobilnosti unutar Europske unije, a gost-predavač Sanja Kulenović iz Advantage Austria dala je više informacija o austrijskom sustavu visokog obrazovanja, sveučilištima u Austriji, postupku upisa na ta sveučilišta i dostupnim stipendijama za hrvatske studente. Na kraju savjetovanja naša gošća pozvala je sve sudionike da postave svoja pitanja, pa se tako prezentacija pretvorila u ugodan razgovor studenata i predavačica pri kojem su prisutni studenti razmjenjivali i svoja iskustva i saznanja o studiranju u inozemstvu.

Do kraja ove sezone savjetovanja dijele nas još dva događanja, jedan na temu pisanja eseja za prijavu na studij u SAD-u (18. srpnja) i drugi na temu doktorskog studija u SAD-u (30. srpnja), stoga pozivamo sve zainteresirane da se prijave na: .